Yabancı Öğrencilere “Deriyi Keşfet” Projesi

Güncelleme Tarihi:

Yabancı Öğrencilere “Deriyi Keşfet” Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 12:31

Tokat’ta deriyi keşfet projesi kapsamında bir araya gelen 5 ülkeden 25 genç aynalı çarık ve deri çanta üzerine atölye çalışması yaptı.

Tokat’ta "Deriyi Keşfet" projesi kapsamında bir araya gelen 5 ülkeden 25 genç, aynalı çarık ve deri çanta üzerine atölye çalışması yaptı.
Tokat Gençlik Merkezi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca Ulusal Ajansla yürütülen Erasmus + Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Gençlik Değişimleri programı kapsamında "Deriyi Keşfet" isimli proje hayata geçirildi. Makedonya, Romanya, Bulgaristan ve Slovakya’dan gelen 20 katılımcı ve Türkiye’den 5 katılımcı olmak üzere toplamda 25 gencin katılımcıya dericilikle ilgili bilgiler verildi. Gençlik merkezinde bir araya gelen farklı dil, din ve kültüre sahip gençler aynalı çarık ve deri çanta üzerine atölye çalışmasını yaparken aralarında kültürel diyalog oluşturuldu. Atölye çalışmaları sonunda katılımcılara her insanda farklı duygular uyandıran ebru ve hüsnü hat sanatı hakkında bilgiler verilerek kendi ebru çalışmalarını yapmalarına olanak sağlandı. Tokat Valisi Cevdet Can, gençleri Taşhan’da misafir ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Vali Can, Tokat’ı geleneksel el sanatları merkezi yapmayı düşündüklerini kaydetti. Tokat’ta Uluslararası Geleneksel El Sanatları fuarı yapacaklarını belirten Vali Can, gençlere geleneksel el sanatlarına değer verdikleri için teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!