Turhal'da parklara güvenlik kamerası

Güncelleme Tarihi:

Turhalda parklara güvenlik kamerası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 12:52

Turhal'da parklara güvenlik kamerası

Haberin Devamı

TOKAT, (DHA) - TOKAT'ın Turhal ilçesinde belediye çocukların  daha güvenli ortamda oynamaları ve vatandaşların da rahat dinlenmeleri için parklarda güvenlik kamera sistemi projesi başlattı.
Turhal Belediyesi, ilçedeki parkların daha güvenli olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan projeyle parklar güvenlik kameralarıyla donatılıyor. Proje kapsamında pilot olarak seçilen 15 Temmuz Şehitler Parkı, Milli Egemenlik Parkı'na kameralar yerleştirildi. Güvenlik kameralarının takılması ve 24 saat kayıt sistemiyle parklarda güvenliğin sağlanması amaçlanıyor.
'PARKLARIMIZIN TAMAMINDA OLACAK'
Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yaptığı açıklamada, Turhal Belediyesi olarak güvenli parklar, huzurlu aileler çerçevesinde bütün çocuk alanlarını, parklarını kameralı güvenlik sistemleriyle donatıyoruz. Uygulamayı ilk olarak büyük parklarda ve yoğunluğun olduğu parklarda başlattık. Bizim parklarımız sürekli güvenlik görevlileri tarafından takip ediliyordu. Ancak son günlerde çocuk ölümleri ve çocuk istismarları gündemdeydi. Bu sebeplerden dolayı parklarımızı güvenlik sistemleriyle kayıt altına almayı uygun bulduk. Son günlerde haberlerden sonra ailelerimizin bizden bu konuda beklentileri vardı. Ailelerimize, vatandaşlarımıza karşı Türkiye'de bu uygulamayı başlatan belediyelerden olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bayram öncesi bu uygulamaları yetiştirmemiz güzel oldu. İlerleyen zamanlarda pilot parklardan sonra ilçemizde bulunan parklarımızın tamamında bu sistemi uygulayacağız'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!