Tokat'ta tarım platformu istişare toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Tokatta tarım platformu istişare toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 12:14

Tokat'ta tarım platformu istişare toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)-TOKAT Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan 'Tarım Platformu' birinci istişare toplantısına katılan Tokat Valisi Ömer Toraman genç nüfusun köyde kalmak istemediğini bunun sebebinin de köyde yaşayan erkeklerin evlenememesi, genç kızların köye gelin olmak istememesi olduğunu söyledi.
Çiftçi Temsilci Kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarını bir araya getirerek tarımda verimliliği artırmak, pazarlama problemleri, tarıma dayalı sanayi, ürün planlaması ve uygulamaya koymak amacıyla oluşturulan 'Tarım Platformu' birinci istişare toplantısı kent merkezinde özel bir otelde yapıldı. Toplantıda konuşan Tokat Valisi Ömer Toraman, tarımın taraflarının aynı masa etrafında bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi. Ortak çözüm üretilmesi için herkesin katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Vali Toraman konuşmasının devamında şunları kaydetti: ''Tokat’ta kamu kuruluşları, üniversite, özel sektör ve üreticiler arasında sağlıklı bir diyalog var. Bu da bu platformun gücünü artırıyor. Tokat, istikametini belli alanlarda çizmiş. Bunların başında da tarım geliyor. Genç nüfus kırsalda kalmak istemiyor, böyle bir eğilim var. Muhtarımız bana söylediği, 'Köyde delikanlıları evlendiremiyoruz. Çünkü genç hanımlar köye gelin olmak istemiyorlar' diye.  Bu sosyal değişimler kaçınılmaz. Ancak, tarım sektöründe faaliyet gösteren nüfusun sayısal çokluğu önemli değil. Önemli olan işletmelerin ölçeğini büyüterek, teknolojilerini geliştirerek toplam üretim miktarını artırmak. Tarım kaçınılmaz ve vazgeçilmez bir sektör. Birlikte hareket edilmesi her zaman büyük bir avantajdır” dedi.
Tokat Valisi Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü İsmail Köse, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin ile ilgili kurum, kuruluş ve birlik temsilcileri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!