Tokat'ta okul servisleri denetlendi

Güncelleme Tarihi:

Tokatta okul servisleri denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 17:42

Tokat'ta okul servisleri denetlendi

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT- (DHA) - TOKAT İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri okulların açılmasına kısa bir süre kala öğrenci servislerini denetlendi ve şoförleri uyardı.

Kent merkezinde 2018/2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde okullara öğrenci taşıyacak olan servis araçları Uzunburun Mevkiinde bulunan alanda trafik ekipleri tarafından kontrolden geçirildi. Araçların periyodik bakımlarının yanı sıra servis araçlarında zorunlu olarak bulunması gereken güvenlik kamerası, emniyet kemeri, otomatik kapı gibi unsurlar kontrolden geçirildi. Eksik donanımı bulunan araç sürücüleri uyarılarak okullar açılana kadar eksiklerini gidermeleri için süre verildi. Okulların açıldığı tarihten itibaren ise yapılacak denetimlerde eksikleri bulunan araç sürücülerine ceza işlemi uygulanacağı belirtildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında yapılan denetimlerde 410 sürücüye işlem yapıldığını, 10 sürücüye korsan taşımacılık yaptığı gerekçesiyle araçlarının trafikten men edildiğini söyleyerek, "2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı başlamadan önce genel bir denetim yapalım, birlikte eksiklerimiz varsa bunları inceleyelim değerlendirelim, eğitim yılı başlamadan on gün önce eksiklerimiz görmek için burada toplandık. Servis odası başkanımız ve yönetim kurulunun da büyük desteği ile bu toplantıyı yaptık. Bizim amacımız yapılan denetimlerde ceza işlemi uygulamak değil, güvenli bir taşıma yapmanızı sağlamak. İlimizde öğrenci taşıma ile görevli yetkili olduğunuz S plakalı servis aracı var. Bununla ilgili olarak 2017/2018 Eğitim yılı içerisinde yapmış olduğumuz denetimlerde tespit ettiğimiz kural ihlalleri yada diğer eksiklerde 410 sürücümüze işlem yapıldı. Bunlardan 10 sürücü korsan taşımacılıktan araçları men edildi. 2 bin 200 araçta dönem süresince denetlendi. Bu eğitim döneminde de bu tür şeylerle karşılaşmamak için servis araçlarımızı denetliyoruz. Bunlarla ilgili eksiklerimizi tamamlayacağız. Eksiklerimizi liste halinde oluşturacağız. On günlük bir süremiz kaldı. Bu kalan süre içerisinde eksikliklerin tamamlanmasını sağlayacağız” dedi.

Araçlarda bulunması gerekenleri de belirten Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, "Araçlarda okul taşıtı yazısı bulunacak, ışıklı dur levhası mutlaka bulunacak. Bu araçlar öğrenci servisi haricinde personel servisi de yapılıyor. Işıklı dur levhasını sadece öğrenci indirme bindirme esnasından kullanılacak. Normal servis taşımacılığında kullanılmayacak. Araçlarda öğrencilerin güvenli taşınması için emniyet kemeri mutlaka bulunacak. Araç sürücümüz önce kendi emniyet kemerini takacak. Daha sonra öğrencinin emniyet kemerinin takılmasını sağlayacak. Emniyet kemeri takmadan aracını hareket ettirmeyecek. Diğer bir önemli konuda araçların kapıları açılır kapanır, sürücü tarafından kontrol edilir şekilde olacak. Yani sürücü tarafından açılacak, sürücü tarafından kapanacak. Manuel açılıp kapanma olmayacak. Araçların camları da sabit monteli olacak, öğrenci tarafından açılabilecek şekilde olmayacak. Araç sürücü mevcut koltuk sayısının haricinde öğrenci bindirmeyecek. Bunların denetimine günübirlik devam edilecek. Bu şekilde güvenli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeyi sağlayacağız." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!