Tokat'ta bir Vali yardımcısı ile iki Kaymakam tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Tokatta bir Vali yardımcısı ile iki Kaymakam tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 16:27

Tokat'ta bir Vali yardımcısı ile iki Kaymakam tutuklandı

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU / TOKAT, (DHA) - TOKAT Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kentte yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Tokat Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız ile Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'in tutuklandığını söyledi.
Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, TSK içerisindeki bir grup askerin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası kentte başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. 15 Temmuz gecesi kriz masası oluşturduklarını söyleyen Başsavcı Baurakdar şöyle dedi:
l Jandarma Komutanlığı ve 48'inci Piyade Alay Komutanlığı'ndan hiçbir askerin dışarı çıkmaması talimatını verdik. Ayrıca önlem olarak belediye iş makinelerinin askeri binaların önüne park edilerek giriş ve çıkışları önledik. Üniformalı hiçbir askerin dışarıya çıkmaması talimatını verdik. Çok da faydalı oldu. Sonradan aldığımız istihbaratı bilgilere göre bazı silahlı kişilerin asker aradığını duyduk" dedi.
'13 HAKİM SAVCI TUTUKLANDI'
Darbe girişimi sonrası kentte gerçekleşen tutuklamalar hakkında bilgi veren Başsavcı Bayrakdar şunları kaydetti:
"Haklarında birçok delil olan FETÖ'ye üye 13 hakim savcı tutuklandı. Bir tane yeni doğum yapmış hakim hakkında adli kontrol kararı verildi. Jandarmada çeşitli kademelerde görevli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile birlikte 7 rütbeli tutuklandı. Yine paralel örgütle irtibatı olduğunu tespit ettiğimiz Vali Yardımcısı Turhal ve Zile Kaymakamları tutuklandı. Paralel yapı ile bazı faaliyetler içinde olduğunu tespit ettiğimiz öğretmenevi müdürü tutuklandı. Yine emniyette yapılan istihbaratı çalışmalar da daha önceden de bilenen ilçe emniyet müdürleri ile polis memurlarından tutuklama yaptık. Net rakam vermek doğru değil, sayı artabilir. Çünkü aralarında arama yakalama kararı olanlar var. Daha önceden ilimizde paralel yapıya yönelik olarak yapılan operasyonda savcılığımızın yapmış olduğu soruşturmayı yeniden ele aldık. 37 kişiye yakalama kararı çıkarttık, 7’si yakalanarak tutuklandı."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!