Tokat'ta bilgi yarışması

Güncelleme Tarihi:

Tokatta bilgi yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 11:34

Tokat'ta bilgi yarışması

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-TOKAT'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güneş Yayın Gurubu ortaklığında 'Şehrimi tanıyorum, yurdumu seviyorum' adlı bilgi yarışması düzenlendi.

Tokat'ta düzenlenen bilgi yarışması kapsamında il genelinde 170 ortaokulun 7'inci sınıfları Tokat tarihi, coğrafyası, turizmi ve genel kültür sorularından hazırlanan bilgi yarışmalarına katıldı. Dört etapta gerçekleştirilen yarışmaların sonunda, altı okul final müsabakalarına kaldı. Finale kalan Merkez TOKİ Ortaokulu, Merkez Vakıfbank Namık Kemal Ortaokulu, Turhal Üçyol Ortaokulu, Pazar Şehit Hüseyin Kocabaş Ortaokulu, Erbaa Tepeşehir YBO ve Almus Bakımlı Ortaokulu kıyasıya mücadele etti. Final müsabakaları öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat'ı ve ülkemizi tanımaya yönelik etkinliklerin büyük bir ivme kazandığını ifade ederek, bu kapsamda çok faydalı bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Proje ortaklarından Güneş Yayın Grubu Başkanı Mehmet Aktürk ise konuşmasında, öğrencilerin Tokat'ı tanıması noktasında önem arz eden bu projede yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 

TURHAL ÜÇYOL BİRİNCİ OLDU

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen final müsabakalarının sonunda Turhal Üçyol Ortaokulu birinci olurken, Erbaa Tepeşehir YBO ikinci, Merkez TOKİ Ortaokulu üçüncü oldu. Merkez Namık Kemal Ortaokulu, Almus Bakımlı Ortaokulu ve Pazar Şehit Hüseyin Kocabaş Ortakolu ise dördüncülüğü paylaştı. Yarışmada birinci olan gruba 2 bin TL, İkinci olan gruba 800 TL, üçüncü olan gruba 700 TL, dördüncü-beşinci-altıncı gruplara ise 500’er TL para ödülü DİMES tarafından verildi. Bölge birincilerine Tokat Belediyesi tarafından 9 adet bisiklet hediye edilirken ikincilere İl Özel İdaresi tarafından 9 adet tablet, üçüncü gruba ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından eşofman ve top hediye edildi.

FOTOĞRAFLI





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!