Tokatlı kadınlar el emeği ürünleri pazarda satıyor

Güncelleme Tarihi:

Tokatlı kadınlar el emeği ürünleri pazarda satıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 14:32

Tokatlı kadınlar el emeği ürünleri pazarda satıyor

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TURHAL,(Tokat) (DHA)- TOKAT'ın Turhal ilçesinde ev kadınları yaptıkları el işi ve oyaları Turhal Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen kapalı pazar yerinde satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.
Turhal Belediyesi, ilçede çarşamba günü halk pazarı kurulan alanı, geçimlerini el iş yaparak sağlayan kadınlara tahsis etti. El emeği göz nuru el işlerini pazar günleri burada satan kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Bu kadınlardan 50 yaşındaki Sati Gülmez, "Daha önce elimizde satıyorduk. Başkanımızdan Allah razı olsun bize bu imkanı verdi" dedi. Evinde yaptığı kadın çantalarını kapalı pazar yerinde satan Ayşe Kaya ise, "Keçeden çanta yapıyorum. Evde kendim uğraşıyorum. Önceden bunları satmakta zorluk çekiyordum. Komşularımıza,  akrabalarımıza satıyordum. Belediye başkanımız sağolsun artık daha fazla kişiye hitap ediyoruz artık. Bizim için çok güzel oldu. Satışlarımızdan eskiye göre daha da arttı" dedi.
Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise "Hanımefendilerin el emeği göz nuru ile işledikleri ürünleri belediyemiz tarafından pazarlamak için açtık. Hanım efendiler bizden iş istemediler.  Ancak üretmiş oldukları ürünleri pazarlayabilecekleri pazar yeri istediler. Burası da bizim çok amaçlı pazar yerimizdi.  Bu pazar yerimizi bir gününü de hanımefendilere tahsis ettik. Ev ekonomilerine küçük de olsa bir katkı sağlamış oluyorlar’" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!