'Tokat yazması' Japonya'da tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Tokat yazması Japonyada tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 11:16

'Tokat yazması' Japonya'da tanıtılacak

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)- JAPONYA’da 'Türk Oyaları' adıyla bir kitap yayınlayan yazar İkumı Nonaka, üzerine oyaların işlendiği Tokat yazmasını araştırmak üzere kente geldi.
Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaptığı araştırmalar sonucu Japonya'da 'Türk Oyaları' adıyla bir kitap yayınlayan yazar İkumı Nonaka, bu oyaların işlendiği Tokat yazmasını araştırmak üzere kente geldi. Yazar Nonaka burada arkadaşı Satoko Navihava ile birlikte Vali Cevdet Can’ı ziyaret etti. Yazar Nonaka iğne oyaları üzerine yaptığı çalışma esnasında, üzerine oya işlenen yazmaların dikkatini çektiğini ve bu yazmaların nasıl yapıldığını araştırmak için Tokat’a geldiğini söyledi.
Tokat yazmacılığının 600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, yazmacılık türünün en güzel örneklerinin Tokat’ta verildiğini belirten Vali Cevdet Can ise, Tokat yazmasının ününün Japonya’ya kadar ulaşmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Vali Can, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne de talimat vererek, Ikumı Nonaka ve Satoko Navihava’ya Tokat yazmasının yapılışını öğrenmeleri noktasında destek olunmasını istedi.
Vali Can, ziyaretin anısına konuklarına Tokat’a özgü ürenler takdim ederken, Japon Yazar Ikumı Nonaka da Vali Can’a kendisine ait olan 'Türk Oyaları' kitabını hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!