Tokat’ta Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü Projesi

Güncelleme Tarihi:

Tokat’ta Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 17:42

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü Projesini hayata geçirdi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, amaçlarının hayat kalitesini daha fazla yükselterek, halkın sağlıklı, huzurlu, temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak olduğunu ifade ederek vatandaşlardan ambalaj ’Atıklarının Geri Dönüşümü Projesi’ne destek vermelerini beklediklerini söyledi.
Tokat Belediyesi tarafından ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanması ve ekonomiye geri kazandırılması amacıyla iki çevre lisanslı ambalaj atığı toplama firması ile işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu kapsamda belediye tarafından hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Olur” alarak proje hayata geçirildi. Yönetim planına uygun olarak ambalaj atıklarının (kağıt-karton, metal, plastik, cam ambalaj) kaynağından ayrı toplanması için özel hazırlanan mavi renkli geri dönüşüm konteynırları pilot bölgelerde belirlenen noktalara yerleştirilmeye başlandı. Esentepe Mahallesinde uygulamaya konulan projeyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çevre lisanlı firmalar tarafından, üzerinde “Ambalaj Atığı Toplama Aracı” yazılı 4 araç ve görevli yaka kartları bulunan personel tarafından haftanın altı günü 08.00-17.00 saatleri arasında toplama çalışması yapacağını söyledi. Ambalaj atıklarının geri dönüşüm sistemi içerisinde değerlendirilmesiyle hem doğal kaynakların korunacak, hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacağını ifade eden Başkan Eroğlu, “Proje kapsamında ayrıca gelecek nesillere daha yaşanabilir temiz bir kent sunma yolunda önemli adımlar atılmış olunacaktır. Bizlere düşen, satın aldığımız ürünlerin boş ambalajlarını evlerimizde/iş yerlerimizde çöpten ayrı olarak biriktirip, en yakın mavi renkli geri dönüşüm konteynırına atmamızdır. Projenin halkımıza tanıtılması amacıyla da lisanslı firmaların çevre görevlileri tarafından mahallelerde kapı kapıya bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır” dedi.
ÇÖP KONTEYNERLERİNİ YIKAMA ARACI
Başkan Eroğlu, çöp konteynerlerinin yıkanmasın için yeni bir araç tahsis ettiklerini ifade ederek, “Tokat’ımızda 300’den fazla konteyneri var. Bugüne kadar konteynır hiç yıkanmıyordu ve ömrünü tamamladığında yaklaşık 3-4 yıl sonra tekrar yenilemek gerekiyordu. Hem etrafı pis oluyordu hem de konteynerleri bozuluyordu. Bizler buna son verdik. Bu aracımızla günde 70’e yakın konteynerleri yıkıyoruz, dolayısıyla tüm konteynerleri ayda bir defa yıkanmış, temizlenmiş bakımları yapılmış olacak. Çünkü hep temiz çevre temiz toplum diyoruz. Bizlerde çevremizin temizliği için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yine Fil dediğimiz küçük el araçları ile hem parklar hem kaldırımlar üzerindeki alınamayacak derecede küçük çöpleri bu araçlarımızla topluyoruz. Ayrıca bizim çöp taksilerimiz var, en acil nerelerde ihtiyaç varsa o mahalle hızlıca ulaşarak anlık toplama işlemi yapıyoruz” diye konuştu.
AMBALAJ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ PROJESİNE DESTEK
Amaçlarının hayat kalitesini daha fazla yükselterek, halkın sağlıklı, huzurlu, temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Eroğlu, “Siz çok değerli hemşehrilerimizden “Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü Projesi”ne destek olmanızı bekliyorum. Mavi renkli geri dönüşüm konteynırına kağıt paketler, karton koliler, mukavva kutular, kağıt torbalar, Plastik ve cam meşrubat şişeleri, kavanozlar (salça, reçel, konserve gibi), Şampuan ve deterjan kutuları, yoğurt ve margarin kapları, Metal içecek kutuları, konserve ve salça kutuları, İçecek kutuları (süt, meyve suları vb. kutusu) Cips, çerez ambalajları atılabilir” diye konuştu. Başkan Eroğlu ayrıca çat kapı ziyaret yaparak bilgilendirme broşürü ve poşet dağıtımı yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!