Geçici İşçilerin Kadro Beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Geçici İşçilerin Kadro Beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 16:24

TURHAL ŞEKER FABRİKASI’NDA UZUN YILLARDIR GEÇİCİ OLARAK ÇALIŞAN 155 İŞÇİ KADRO BEKLİYOR.

Turhal Şeker Fabrikası’nda uzun yıllardır geçici olarak çalışan 155 işçi kadro bekliyor.
Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz, geçici işçilerin kadro beklentisi içerisinde olduğunu ve sendika olarak bu konunun takipçisi olduklarını söyledi. Taleplerini dile getirmek isteyen geçici işçileri sendika binasında kabul eden Başkan Yılmaz, Turhal Şeker Fabrikası’na KPSS ile 22 adet daimi işçi alınacağını söyledi. Yılmaz, yıllardır fabrikada geçici işçi olarak çalışan kalifiyeli işçiler arasından bu tercihin yapılması gerektiğini savunarak, “Şeker Fabrikası’nda yaklaşık 20 yıldan fazla hizmet eden 155 geçici işçi arkadaşımız bulunmaktadır. 5620 sayılı kanun gereği bu arkadaşlarımız 6 ayın altında çalışmaktalar. Yani yaklaşık 170 gün fabrikamızda çalışmaktadırlar. 170 gün harici bu arkadaşlarımızı çalıştıramadığımız için makine fabrikamız da çoğu işlerimiz dışarıya gönderiliyor. Buradaki işleri yetiştirmekte sıkıntılar çekmekteyiz. Bazı işlerimiz taşeron marifetiyle yapılmaktadır” dedi.
18 yıldır geçici işçi olarak çalıştığını belirten Niyazı Demir, 2006 yılında 220 bin kadro içerisinde yer alamadığını ifade ederek, “Ama o zamanki verilen sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Bizler geçici işçi olarak her zaman fedakarca çalışmaktayız. Bizler kalifiyeli elemanlarız. Yeni işe girecek bir arkadaşımız benim çalıştığım kısmı öğrenebilmesi için en az 2 senesini vermesi gerekiyor” diye konuştu.
28 yıldır kazan dairesinde çalıştığını söyleyen Kemal Kaplan ise fabrikaya gençliğini verdiğini ama hala kadro alamadığını belirterek, “Bu fabrikaya girdiğimde daha 24 yaşında bir delikanlıydım ama şuanda 52 yaşına geldim. Ben hakkım olan kadroyu istiyorum. Bana bugün 22 kişiyi işe alacaklarını söylüyorlar ben buna karşıyım. Alınsın ama önce benim kadromu versin. Ben devlet büyüklerimden hakkım olanı istiyorum. 28 senemi vermişim daha günüm yok, emekliliğime daha dünya kadar gün var. Emeklide olamıyorum” açıklamasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!