Astım hastası anne-oğul Ballıca Mağarası'nda nefes açıyor

Güncelleme Tarihi:

Astım hastası anne-oğul Ballıca Mağarasında nefes açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 12:23

Astım hastası anne-oğul Ballıca Mağarası'nda nefes açıyor

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/PAZAR(Tokat),(DHA)- ERZURUM'da yaşayan 38 yaşındaki Emine Kaçar, kendisi gibi astım hastası olan oğlu 7 yaşındaki Kahraman ile birlikte Tokat'a gelerek Ballıca Mağarası'nda rahatlıyor.
Pazar İlçesi’nde bulunan ortalama sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 54 olan, binlerce yılda oluşan sarkıt ve dikit güzellikleri ile dikkat çeken Ballıca Mağarası, bol oksijenli havası nedeniyle rahatlamak isteyen astım hastalarının uğrak yeri oldu. Erzurum'da yaşayan Kaçar ailesi de sık sık Pazar'a gelerek, mağarada rahatlıyor. Kendisi gibi astım hastası olan oğlu Kahraman ile birlikte mağaraya giren anne Emine Kaçar, "Mağaraların astım hastalığı üzerinde etkisi olduğunu biliyorduk. Onun üzerine buraya geldim rahatlamaya çalışıyorum. Biz önce her sene oğlum için geliyorduk. Kış aylarında astım atakları olmuyordu daha az hava kullanıyordu. Bu sene bende de sıklaşmaya başlayınca ben de geldim. En çok astım ilaçlarındaki etkiyi veren mağara burası. Astım çocukluğumdan beri var, ama dönemsel atakları oluyor. Akşam çok zor nefes alıyordum. Buraya geldikten sonra çok rahatladım, rahat nefes almaya başladım" dedi.
"YILDA 500 ASTIM HASTASI GELİYOR"
Ballıca Mağarası işletmecisi Necmettin Bahçeci astım hastalarının mağarayı sıklıkla tercih ettiğini belirterek, "Mağara yazın gelindiği zaman bir serinlik, kış aylarında gelindiği zaman sıcaklık verir. Astım ve solunum yolları rahatsızlığı olan vatandaşlar gelip burada rahatlıyor. Yılda yaklaşık 300 ile 500 arasında hasta geliyor. Genelde astım hastalarımız günde 8-10 saat oturuyorlar. Altı saatten fazla Mağara içerisinde oturan hastalarımız var. Burada en büyük sıkıntı konaklama yerlerinin olmaması. Bunun da bakanlık tarafından projesi yapıldı. En kısa zamanda konaklama sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.
''2017 YILI HEDEFİ 100 BİN ZİYARETÇİ''
Son 2 ay içerisinde Ballıca Mağarası’nı 35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Necmettin Bahçeci, ''2017 yılı hedefimiz 100 bin ziyaretçi. En yoğun mevsimi  ise yaz. İnsanların izin kullandığı, okulların tatil olduğu bir mevsim olması ve tatil programlarını daha iyi şekillendirildiği için bu dönemler yoğun oluyor. Diğer kalan aylarda ise turizm seyahat acenteleri ve öğrenci gruplarının yoğun ilgi ve talebi oluyor'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!