Üniversiteli kızlar, harçlıklarıyla dar gelirli aile yardım etti

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli kızlar, harçlıklarıyla dar gelirli aile yardım etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 16:33

Üniversiteli kızlar, harçlıklarıyla dar gelirli aile yardım etti

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Nakım Kemal Üniversitesi öğrencileri Cansu Arslan ile Gamze Bulut, biriktirdikleri harçlıklarıyla dar gelirli ailelere yardımda bulundu.

Üniversiteli Cansu Arslan ile Gamze Bulut, merkez Süleymanpaşa Belediyesi aracılığıyla biriktirdikleri harçlıklarıyla, maddi olarak zor günler geçiren bir ailenin aylık mutfak masraflarını üstlenip,  aileden gelen liste doğrultusunda ilk alışverişlerini yaparak aileye teslim etti.
Tekirdağ'a gelmeden önce yaşadıkları şehirlerde de ihtiyaç sahiplerine çeşitli desteklerde bulunduklarını ifade eden Cansu Arslan, "Her insanın geliri maalesef bir olmuyor. Bazılarımız olumsuz koşullarda dünyaya geliyor. Biz de bu olumsuzluğu bir nebze olsun ortadan kaldırabilmek için çözüm arayışına girdik. Tekirdağ'da okumaya başlamadan önce de kendimizce böyle yardımlarda bulunuyorduk. Gamze ile tanıştıktan sonra çok yakın arkadaş olduk. Allaha şükür bizim gelirimiz birçok ihtiyaç sahibine göre daha iyi. Aylık 50 lira 100 lira kenara atıp ihtiyaç sahiplerine burada da yardım etmeye karar verdik" dedi.

Gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşmakta güçlük çektiklerini ve Süleymanpaşa Belediyesi ile yollarının kesişmesini anlatan Cansu Arslan, "Sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahibi aradık. Bize gelen talepler genelde bizim düzeyimizde geliri olan okuyan insanlardan oldu. Ancak daha ihtiyacı olanlar olabileceğini düşündük. Süleymanpaşa Belediyesi'nin Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nde gösterileri oluyordu. Bu gösterilerin biri öncesi Süleymanpaşa Belediyesi ile iletişime geçip nasıl bir yol izlememiz gerektiğini danıştık. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bu çalışmaların yapıldığını ifade ettiler. Sonrasında ihtiyaç sahibi bir ailenin olduğu bilgisi geldi. Bizde harçlıklarımızdan ayırdığımız para ile ailenin mutfak alışverişini üstlendik" dedi.


Üniversiteli Gamze Bulut, "İhtiyaç sahibi ailemiz 2 çocuklu aile büyüklerinin de yaşadığı geniş bir aile. Başta çekinseler de çok mutlu oldular. Her zaman bizlerden daha da kötü durumda insanlar olduğunu unutmayalım. Kenara atabileceğimiz çok küçük paraların birikmesi ile o insanlara yardım edebiliriz. Herkes bunu yapmalı. İnsanı mutlu eden gurur verici bir duygu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!