Trakya Bağ Bozumu Ve Ekoloji Festivali Tekirdağ’da Başladı

Güncelleme Tarihi:

Trakya Bağ Bozumu Ve Ekoloji Festivali Tekirdağ’da Başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 11:44

trakya bağ bozumu ve ekoloji festivali tekirdağ'da başladı.

Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen Türkiye Asma Genetik Kaynakları 50. Yılı Projesi etkinliği ile başladı.
Süleymanpaşa Belediyesi ile Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da yerini alırken Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Nejdet Kaplan, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Sağlam, üzüm üreticileri ve vatandalar katıldı.
“BÖLGEMİZ COĞRAFİ AÇIDAN TARIMA ÇOK ELVERİŞLİ”
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bölgenin coğrafi açıdan tarıma oldukça fazla elverişli olduğuna değinerek, “Şuanda üzerinde bulunduğumuz coğrafya verimli nitelikli tarımsal ürünlere sahip geçiş bölgesi üzerinde bir bölgedir. Avantajları olan bir bölgedir. Çünkü Türkiye’nin en nitelikli ziraat fakültelerinden birine sahip üniversitesi vardır. Çok şanslıdır ki Bağcılık Araştırma Enstitüsü gibi artık kurumsal yapıya kavuşmuş sadece bu bölgenin değil, Türkiye’nin üzüm genleri üzerinde etkili çalışmalar yapabilen bir kuruma sahiptir. Her şeyin ötesinde Süleymanpaşa, üzerinde yaşayan insanları ile kendi değerlerine sahip çıkan bir yapıya sahiptir. Geçen yıl ilk defa Bağcılık Araştırma Enstitümüzün başlattığı projeye katkı verdik. Bunun ne kadar önemli olduğunu bu ürünün üzümün bölgemiz için değerini o dönemde yakından görme fırsatı bulduk. Bu sene hem bölgesel konum itibari ile üzümü, hem üzümün tüm ürünlerini hem de ekolojik değerlerimizi ortaya çıkaran bir çalışmayı uygun bulduk. Herkesi 3 gün sürecek festivalimize katılmaya davet ediyorum” dedi.
Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından üzüm üreticilerine katkılarından dolayı plaket verildi. Türkiye’nin dört bir yanında üretilen üzümler katılımcılara tanıtılıp ikram edildi.
Bağdan üzüm kesimi ile devam edilen etkinlik Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan yemek ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün üzüm ikramı ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!