Tekirdağ'da, Ukraynalı 3 insan taciri ile 46 kaçak yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda, Ukraynalı 3 insan taciri ile 46 kaçak yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 16:32

Tekirdağ'da, Ukraynalı 3 insan taciri ile 46 kaçak yakalandı

Haberin Devamı

Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,(DHA) - TEKİRDAĞ İl Jandarma İl Jandarma ekipleri bir süredir takibe aldıkları, insan kaçakçısı Ukraynalı 3 organizatörü, Yunanistan'a deniz yoluyla kaçırmak istedikleri 46 kaçakla birlikte yakaladı.
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılığı yaptığını belirlediği Ukraynalı Vitali Volynets, Oleksandr Zhytynsky ve Oleh Honcharuk'u takibe aldı. Yapılan çalışmada Ukraynalıların dün gece merkez Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ Mahallesi'nde Dut Limanı çevresindeki ormanlık alandan Yunanistan'a teknelerle kaçakların götürüleceğini belirledi. Kaçakların zodyak botla kıyıdan 200 metre açıkla bekleyen tekneye götürülmesi için hazırlık yapıldığı sırada, jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Bu sırada jandarmayı fark eden Ukraynalı 3 organizatör, kaçakları bırakıp zodyak botla Marmara Adası'na doğru kaçmaya başladı.
ZODYAKLA KAÇMAK İSTEDİLER
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Marmara Denizi'nde botla kaçan Ukraynalı Vitali Volynets, Oleksandr Zhytynsky ve Oleh Honcharuk'u Şarköy İlçesi'nde konuşlu bulunan Sahil Güvenlik ekibinden destek alarak denizde yakaladı. Ukraynalı 3 insan kaçakçısı ile açıkta bekletilen tekne ve sahilde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 38 Suriyeli, 6 Afganistanli ve 2 Iraklı olmak üzere toplam 46 kaçak yakalandı. Teknede yapılan aramada ise 2 zodyak bot, çeşitli gıda maddeleri ele geçirildi. Kaçaklar soruşturmalarının ardından Tekirdağ Göç İdaresi'nin misafirhanesine gönderildi.
Jandarmanın gözaltına aldığı 3 Ukraynalı insan kaçakçısı ile ilgili soruşturması sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!