Tekirdağ’da sular kesildi, çeşmelerde uzun kuyruklar oluştu

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ’da sular kesildi, çeşmelerde uzun kuyruklar oluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 17:35

Tekirdağ’da sular kesildi, çeşmelerde uzun kuyruklar oluştu

Haberin Devamı

Ruhan YALÇIN / TEKİRDAĞ, (DHA) - TEKİRDAĞ’ın merkez Süleymanpaşa İlçesi’nde mahallelere su sağlayan ana isale boru hattındaki arıza nedeniyle 3 gün boyunca su kesintisi yaşandı. Suyu akmayanlar ise ellerinde şişelerle kaynak çeşmeleri önünde uzun kuyruklar oluşturarak doldurdukları suları evlerine taşıdı.
Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi Aşağısevindikli mevkisinde bulunan su ana isale hattındaki arıza kentin 100’ncü Yıl, Altınova, Çınarlı, Karadeniz, Aydoğdu ve Zafer mahallelerini 3 gün susuz bıraktı. Evlerinde suları akmayanlar ise günlük ihtiyaçlarını karşılamak için mahalle aralarındaki kaynak çeşmelerine yöneldi. Kesinti nedeniyle çeşmeler önünde uzun kuyruklar oluştu. Pet şişe ve bidonlarla çeşmelerin önünde bekleyenler evlerine su taşıdı. Bazıları ise su doldurmaya at arabalarıyla geldi. Su kesintilerine tepki gösteren Gökçen Varlı, uzun süre kuyruklarda bekleyip su temin etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "2017 yılında Tekirdağ’daki bu manzarayı kınıyorum. Su kuyrukları çok eskidendi" dedi.
BÜYÜKŞEHİR: ARIZA ONARILDI SU VERİLMEYE BAŞLANDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tepki çeken su kesintileriyle ilgili açıklamada bulundu. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi’nin su ihtiyacının yüzde 65’ini karşılayan Muratlı Aşağısevindikli ana isale hattı üzerinde arıza tespit edilerek 8 Nisan 2017 saat 22.00 sıralarında tamir edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Yapılan kazı sonucunda arıza oluşturan dirseğin standart bir parça olmadığı, özel bir imalat gerektirdiği görülmüş ve yerinde yeni çelik malzemeden özel bir dirsek imalatı yapılmıştır. Bütün zorlu koşullara rağmen çalışmalar 08 Nisan 2017 tarihinde saat 22.00 sularında tamamlanmıştır. Ancak yapılan dirsek dönüş imalatının hat üzerindeki iç basıncı karşılaması için dirseğin olduğu noktaya beton tespit kitlesi yapılması gerekli görülmüştür. Bu nedenle bu bölgeye özel katkılı beton dökülmüştür. Tüm bu çalışmalar sırasında Muratlı Tren Gar İstasyon Şefliği ile görüşülerek beton döküm süresince herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için tren geçişleri geçici olarak durdurulmuştur. Atılan betonun mukavemetini kazanması ile 09 Nisan 2017 sabah saat 05.45 itibariyle kademeli olarak hatta su verilmeye başlanmıştır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!