Tekirdağ’da 515 Bin Mevsim Çiçeği Ekildi

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ’da 515 Bin Mevsim Çiçeği Ekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 10:18

YAZ AYLARINDA HEGOMA, KADİFE, ATEŞ ÇİÇEĞİ ÇEŞİTLERİNDEN OLUŞAN YAZ AYLARINA HİTAP EDEN MEVSİMLİK ÇİÇEKLER DİKİLDİ.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürü Üner Şen, 2015 yaz ayında toplam 515 bin mevsim çiçeği ektiklerini söyledi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Tekirdağ’da bu yaz begonya, kadife ve ateş çiçeği olmak üzere toplam 515 bin adet çiçek ekildi. Amaçlarının Tekirdağ’ı güzelleştirmek olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Üner Şen, 20’şer bin adet çiçeğin de ilçelere dağıtıldığını söyledi.
Şen, "Bu yaz 515 bin adet mevsimlik çiçek ektik. Bu mevsimlik çiçeklerden 20’şer bin adet ilçelere dağıttık. Toplamda bu sene yaz aylarında begonya, kadife, ateş çiçeği çeşitlerinden oluşan 515 bin adet mevsimlik çiçekler ekildi ve 5 bin metre alan çimlendirildi. Tekirdağ’da Kurban Bayramı’na kadar bin 500 futbol sahası alanı biçilecek burada da çiçeklerin ekimleri tamamlanacak. Amacımız Tekirdağ’da güzel bir görüntü sergilemek ve kent içerisinde bolca ziyaret alan yerleri temiz göstermektir. Kentimizi güzel göstermek bizim işimiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!