Tarımsal yatırım projelerine hibe desteği

Güncelleme Tarihi:

Tarımsal yatırım projelerine hibe desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 13:49

- Tekirdağ'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, tarımsal yatırım projelerine verilen hibe desteğine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İl Müdürlüğünün toplantı salonunda, yürürlüğe giren programlarla konuya ilgisi olan yatırımcıların bilgilendirilmesi ve kaynakların en verimli şekilde dağıtımının sağlanabilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Zekeriya Sarıkaca, yatırım programının Tekirdağlı üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

Başvuruların mümkün olan en fazla sayıda ve sağlıklı bir şekilde alınabilmesi için gereken çalışmaların yürütüleceğini belirten Sarıkaca, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ekonomik yatırımları destekleme programı kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tamamlanması ve mevcut tesislerde kapasite artırımı ve teknoloji yenilemesi, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, tarımsal faaliyetlere yönelik tesislerde alternatif enerji kullanımı, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar, hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konularında hibe desteğinin verilecek."

Sarıkaca, program kapsamında destek verilecek yatırım konularında hibeye esas proje giderinin üst limitinin proje konularına göre farklılık gösterdiğini ancak 3 milyon lira olarak belirlendiğini aktardı.

Yatırımcılar başvurularını 24 Aralık'a kadar yapılabileceğini ifade eden Sarıkaca, projesi uygun bulunanlara proje tutarının yüzde 50'sinin hibe olarak verileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!