Süleymanpaşa Likya Barok Orkestrası ile Rönesans’ı yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşa Likya Barok Orkestrası ile Rönesans’ı yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 12:17

Süleymanpaşa Likya Barok Orkestrası ile Rönesans’ı yaşadı

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi’nin organize ettiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali, hız kesmeden devam ediyor. Festivalde ikinci günün konuğu, Likya Barok Orkestrası oldu.

Avrupa’da kültürel açıdan dönüm noktası olarak kabul edilen Rönesans dönemine ait barok müziğin seçkin eserlerini Süleymanpaşalı müzikseverlerle paylaşan Likya Barok, farklı sunumuyla da dikkat çekti. Sanatçıların dönem kostümleri ve enstrümanları ile sahne aldığı konserde, Orkestra Şefi Ömer Yöndem, eserler ve bestecileri hakkında görsel bir anlatımla bilgilendirmede bulundu. Klasik müziğin anlaşılması zor dönemlerinden biri olan barok dönemle ilgili açıklayıcı anlatımlar izleyicilerin beğenisini kazandı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının bir araya gelerek oluşturduğu Likya Barok, yaklaşık bir buçuk saatlik performansı ile festivale damga vuran ekiplerden biri oldu. 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali’nin üçüncü gününde ise Murat Erginol, Yaren Budak, Pınar Dinçer ve Burak Ayrancı’dan oluşan Semplice Quartet sahne alacak. 2009 yılından bu yana çok önemli konserlere imza atan topluluk, Haydn ve Mendelsohn gibi önemli bestecilerin quartetlerini seslendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!