Şifa Kaynağı Nar Tezgahları Süsledi

Güncelleme Tarihi:

Şifa Kaynağı Nar Tezgahları Süsledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 09:10

KABUĞUNDAN ÇEKİRDEĞİNE, TANESİNDEN ŞURUBUNA KADAR HER YÖNÜYLE ŞİFA KAYNAĞI OLAN NAR, YENİ HASADIN YAPILMASIYLA TEZGAHLARDA Kİ YERİNİ ALDI.

Kabuğundan çekirdeğine, tanesinden şurubuna kadar her yönüyle şifa kaynağı olan nar, tezgahlardaki yerini aldı.
Kış aylarında sıkça tüketilen nar, tezgahları süsledi. Nar ekşisi ve nar suyu olarak kullanmak isteyen vatandaşlar tarafından da tercih edilen nar, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde halk pazarında 1,5 TL’den satılıyor. Pazar esnafı havaların soğuması ve muharrem ayında aşurelerde narın kullanılmasından dolayı satışların iyi olduğunu söyledi.
"AŞURELER DE KULLANILDIĞI İÇİN TALEP FAZLA"
Yeni hasat edilen narın tezgahlardaki yerini almasıyla vatandaşların narı bol miktarda tercih ettiğini belirten pazarcı Mert Yılmaz, "Vatandaşların nara ilgisi yoğun. Muharrem ayı dolayısıyla aşure yapımında kullanıldığı için talep fazla. Mevsimi de olduğu için insanlar hem meyve olarak hem de evlerinde nar suyu ve nar ekşisi yaparak kullanmaktadır. Narı tezgahtan alıp eve gittikten sonra 2 hafta hiç bozulmadan tüketebilirsiniz. Doğal olduğu ve bir çok hastalığa iyi geldiği için nar tam bir vitamin deposu. Fiyatlar da uygun olduğu için insanlar narı bol miktarda alarak tüketiyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!