Marmara'nın geleneksel gıdaları belirleniyor

Güncelleme Tarihi:

Marmaranın geleneksel gıdaları belirleniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 13:35

Marmara'nın geleneksel gıdaları belirleniyor

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Marmara Bölgesi'nin geleneksel gıdalar envanterinin belirlenmesi projesinde çalışmaların sürdürüyor.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nün  yürütücüleri arasında yer aldığı "Marmara Bölgesi Geleneksel Gıdaların Envanterinin Belirlenmesi" isimli proje kapsamında, Enstitünün Gıda Teknolojileri  Bölüm Başkanı Dr. Mehmet Gülcü ve Gıda Yüksek  Mühendisi
Gamze Uysal Seçkin Edirne'de saha çalışmaları gerçekleştirdi.  Proje ekibi Edirne'ye özgü tava ciğeri, badem ezmesi, deva-i misk, bademli kurabiye ve Edirne beyaz peyniri  üreticilerini ziyaret edilerek envanter çalışmaları yaptı.   

Yetkililer, "Ülkesel anlamda yapılabilecek ve tüm bölgeleri kapsayacak projeler için örnek teşkil edecek olan proje kapsamında bölge insanına ait olan geleneksel gıda ürünlerinin bir envanteri oluşturulacaktır. Böylece bu ürünler kayıt altına alınarak, ürün özellikleri ve çeşitlerinin yanı sıra yayıldığı coğrafi alanın da net olarak belirlenmesi ve tescil edilmesi suretiyle geleneksel değerlerimiz korunmuş olacaktır. Proje ile ayrıca geleneksel gıdalarımız için standart ve tebliğlerinin oluşturulması ile taklit ve tağşişin önlenmesi, geleneksel gıdalarımıza yönelik kültürel zenginliğimizin ortaya çıkarılması, gıda sanayiinde çeşitliliğin ve istihdam imkanlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!