Marmara Ereğlisi'nde belediyeye 'hizmet yok' protestosu

Güncelleme Tarihi:

Marmara Ereğlisinde belediyeye hizmet yok protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 15:30

Marmara Ereğlisi'nde belediyeye 'hizmet yok' protestosu

Haberin Devamı

Şafak TAŞOYAR/MARMARA EREĞLİSİ(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde bir grup ellerinde pankartlarla yeterine hizmet yaptığı gerekçesiyle protesto etti.

İlçedeki Bulvar caddesinde toplanan kalabalık Marmara Ereğlisi belediyesinin yeterli hizmetler yapmadığını öne sürerek protesto eylemi düzenledi. Ellerinde 'başkan istifa, yol istiyoruz, çocuk parkı istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan grup, belediye binasına kadar yürüdü. Burada grup adına konuşan Hüseyin Alp, Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden yeterli hizmet alamadığımızdan yollarımız çamurlu, çocuk parkımız yok, ayrıca sivrisineklerden ötürü pencerelerimizi açamamaktan şikayetçiyiz. Türkiye'de atık suyunu para ödeyerek vidanjörle çektiren üç yer kalmış biri de Marmara Ereğlisi. Biz mahalle sakinleri olarak imza topladık. Yola çıkarken  hedefimiz 500 imza olmasına rağmen biz bin 100 imza topladık" dedi.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkan vekili İrfan Tütün, grubun açıklamasının ardından yanlarına giderek yakın zamanda Tekirdağ'ın büyükşehir olduğunu hatırlattı. Tütün, "Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla kapanan belediyeler mahalle oldu ve Yeniçiftlik Mahallesi de 4 yıl önce bize devroldu. Yol, doğalgaz ve altyapı çalışmaları aşama, aşama devam ediyor. Sizleri bu toplantıyla kullanıyorlar ne yazık ki alet oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

Tütün’ün sözlerine üzerine Hüseyin Alp gruptakilerin siyasi bir amacı olmadığını ve sadece hizmet beklediklerini kaydederek, "Bizim içimizde hiç bir siyasi parti ya da başka bir kesimden kimse yok. Bizlerin içinde sizlere oy veren insanlar da var. Biz halkız halk. Ve hakkımızı arıyoruz" ifadeleriyle karşılık verdi. Grup açıklama ve protestonun ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!