Malkaralı Can, Türkiye Powerlifting Şampiyonası'ndan derecelerle döndü

Güncelleme Tarihi:

Malkaralı Can, Türkiye Powerlifting Şampiyonasından derecelerle döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 15:11

Malkaralı Can, Türkiye Powerlifting Şampiyonası'ndan derecelerle döndü

Haberin Devamı

 

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA) -TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesi Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Can Erden(17),  Türkiye Powerlifting Derneği'nin düzenlediği yarışmadan derecelerle döndü.  Erden, hedefinin Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılmak olduğunu söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçeleştirilen Türkiye Powerlifting Şampiyonası'na Malkara'dan katılan lise öğrencisi Mehmet Can Erden, 17 yaş 90 kilogram kategorisinde BenchPress branşında ikinci, Deadlift branşında da üçüncü oldu. Şampiyonadan dereceler olmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Mehmet Can Erden, Powerlifting'in, stil olarak badi bulding ve halter sporunun birleşiminden oluşan bir spor olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz günlerde düzenlenen yarışmada toplamda 300 kişiden fazla sporcu katıldı. Bu Powerlifting yarışmasında sikletler yaşlara ve kilogramlara göre belirleniyor. Yarışmada her 7,5 kilogramda bir sikletler artıyor. Bu yarışmada bayanlar ve erkekler olmak üzere iki kategori var. Ben 90 kilo sıkletinde yarıştım. Sadece singlebenchpress ve sıngledeadliftten 90 kilogram 16 ve 17 yaş sıkletinde yarıştım. Yarışmacılara her lifte 3 kaldırış hakkı veriliyor. Yarışmada kaldırdığı en yüksek ağırlık kayıtlara geçiyor. Benchpress'te yine ilk hakkımda 80, ikincide 82 ve üçüncü de 83 olmak üzere toplamda 243 kilogram kaldırış yaptım. Ve hepsi başarılı kaldırış aldı. Deadlift kategorisinde ise 140, 145 ve 150 kilogramlık kaldırışlar ile toplamda 435 kilogramlık kaldırış yaptım. Ve hepsinde başarılı kaldırış gerçekleştirdim. 3 hakkımdan en yüksek lift derecelendirmeye alınıyor. Türkiye Powerlifting Derneği'nin düzenlemiş olduğu yarışmada 90 kilogram 16 ve 17 yaş deadlift kategorisinde 150 kilogramlık kaldırışımla üçüncülük lde ettim. Yine aynı siklette penchpress kategorisinde 83 kilogramlık kaldırışımla ikincilik elde ettim. Hedefim Avurapa ve Dünya şampiyonalarına katılmak."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!