Kartpostal Geleneği Tarih Oldu

Güncelleme Tarihi:

Kartpostal Geleneği Tarih Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 13:57

BİR ZAMANLAR BAYRAM, YILBAŞI VE DOĞUM GÜNÜ GİBİ ÖZEL GÜNLERDE İNSANLARIN BİRBİRLERİNE GÖNDERDİĞİ KARTPOSTAL GELENEĞİ GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE BİRLİKTE TARİHE KARIŞTI.

Bir zamanlar bayram, yılbaşı ve doğum günü gibi özel günlerde gönderilen kartpostal geleneği tarihe karıştı.
Gelişen teknoloji ile birlikte kartpostalların yerini internet yoluyla gönderilen elektronik postalar, cep telefonlarının kısa mesajları aldı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde kitapevi sahibi Mücahit Çalgın, gelişen teknoloji ile artık kartpostal geleneğinin kalmadığını ve kartpostal geleneğinin teknolojiye yenildiğini söyledi.
Kartpostalların tamamen tarih olduğunu belirten Mücahit Çalgın, "Artık insanlar her şeyi internet üzerinden yapıyor. Artık hiçbir kitapevinde kartpostal satışı yapılmıyor. Geçmiş yıllarda kartpostal yetiştirmekte zorlanırken şimdilerde bu geleneğin unutulmaması için kartpostalları ücretsiz veriyoruz. Eskisi gibi kartpostal meraklısı kalmadı. Kartpostal artık tamamıyla tarih oldu. Her şeyde bir öze dönüş olduğu gibi kartpostalda da yıllar sonra eskiye dönüşün yaşanacağını düşünüyorum. Önceden şehir merkezinde önemli günlerde kartpostalcılar gelip stantlar kurardı. İnsanların da ilgisi yoğundu, çok tercih ediliyordu. Bazı yerlerde kartpostalların unutulmaması için ücretsiz dağıtım yapılıyor. Geçmişe ait bir kültürün unutulmaması için kültürün yaşatılması için ücretsiz dağıtılması da olumlu bir şey" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!