Eşkinat: “Tek bir amacımız var o da dünyaya sağlıklı gelen mutlu bir nesil yetiştirmek”

Güncelleme Tarihi:

Eşkinat: “Tek bir amacımız var o da dünyaya sağlıklı gelen mutlu bir nesil yetiştirmek”
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 17:48

Eşkinat: “Tek bir amacımız var o da dünyaya sağlıklı gelen mutlu bir nesil yetiştirmek”

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Hamile Gıda Paketi ve Hoş Geldin Bebek Paketi dağıtımları ile ilgili 5 aylık verileri paylaşırken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da açıklamalarda bulundu.

Ekim, kasım, aralık, ocak ve şubat ayını kapsayan verilerde; ekim ayında 65, kasım ayında 80, aralık ayında 112, ocak ayında 131, şubat ayında ise 146 anne adayına ulaşan hamile gıda desteği, toplamda 534 annenin daha sağlıklı beslenmesini sağladı. Doğum sonrasında da anneleri yalnız bırakmayan Süleymanpaşa Belediyesi, Hoş Geldin Bebek Paketi ile doğumun hemen ardından Süleymanpaşalıların yanında olurken; ekim ayında 376, kasım ayında 271, aralık ayında 309, ocak ayında 311 ve şubat ayında ise 238 Hoş Geldin Bebek Paketi’ni yeni doğum yapmış annelere teslim ederken toplamda 1505 adet paket dağıtımı gerçekleştirdi.

Hamile Gıda Paketi ve Hoş Geldin Bebek Paketi dağıtımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Hamilelik sürecine giren anne adaylarımıza her ay Süleymanpaşa Belediyesi Aşevinde hazırlanan içeriğinde pirinç, kırmızı mercimek, nohut, pilavlık bulgur, un, siyah zeytin, kuru fasulye, beyaz peynir, yumurta, makarna, uzun ömürlü süt bulunan Hamile Gıda Takviye Paketi dağıtıyoruz. Bu sayede yeni nesillerimiz hayata merhaba demeden önce gelişimlerini daha sağlıklı tamamlıyorlar. Süleymanpaşa’nın en yeni fertlerine anne karnında bakmaya başlıyoruz.” dedi.

Hoş Geldin Bebek Paketi dağıtımları ile sözlerine devam eden Başkan Eşkinat; “Sırf bu iş için her gün hastane hastane dolaşan bir ekibimiz var. Her gün Süleymanpaşa’daki hastanelerde doğum yapan anneler ziyaret ediyorlar. Battaniye, bebek bezi, biberon, önlük, bebek bakım kılavuzu ve benim kaleme aldığım mektubu annelerimizle buluşturuyorlar. Her iki projede de bizim tek bir amacımız var o da dünyaya sağlıklı gelen mutlu bir nesil yetiştirmek.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!