Ergene’de çocukları sevindiren bayram geleneği

Güncelleme Tarihi:

Ergene’de çocukları sevindiren bayram geleneği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 16:12

Ergene’de çocukları sevindiren bayram geleneği

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ERGENE (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi’nde 70 yıldan bu yana sürdürülen bayram geleneğinde, mahalleli kendi arasında bayramlaştıktan sonra aralarında topladıkları paralarla alınan hediyeleri çocuklara dağıttı. Ergene Kaymakamlığı’nda da katıldığı bayramlaşmada hediye dağıtılan çocuklar gönüllerince eğlendi.
Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nde Ramazan Bayramı nedeniyle 70 yıldan bu yana sürdürülen gelenek, bu kez de çocukları sevindirdi. Ahimehmet Mahallesi’nde bayram namazından sonra toplanan mahalleli, aralarında bayramlaştı. Daha sonra kendi aralarında topladıkları paralarla alınan hediyeleri çocuklara dağıttı. Bu yıl ki bayramlaşmaya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye başkanı CHP’li Rasim Yüksel ile mahalle sakinleri katıldı. Mahalle muhtarı Mehmet Ertaş, burada çocukların bayramlaşmayı sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Bu geleneğimiz 70 yıldır devam etmektedir. Bayrağı aldığımızdan bu yana, daha da artarak devam etmesine sağlamaya çalışıyoruz. Burada çocukları sevindirmek ve onlar ile bayramlaşmak onların sevindirmek amacımız" dedi.
Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, bu yılki bayramlaşmanın çok daha yüksek katılımlı olduğunu kaydederek, "3 yıl önce bu kadar kalabalık değildi. Ancak bu yıl daha da kalabalık. Bizde kaymakamlım olarak çocuklarımıza birer hediye verdik ve buradaki hem çocuklar hem de halkla bayramlaştık. Böyle bir geleneğin yaşatılması çok farklı bir duygu. Burada genci, yaşlısı çocuğuyla bir araya geliyoruz. Umarım ki tüm mahallerimize örnek olur" diye konuştu.
Kaymakamlıktan gelen hediyeler ile Ergene Belediyesi tarafından alınan oyuncaklar da mahalledeki çocuklara dağıtıldı. Ramazan bayramında aldıkları hediyelerle sevinen çocuklar gönüllerince bayram yaşadı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!