Down sendromlu gençler asker oldu

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu gençler asker oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 14:05

Down sendromlu gençler asker oldu

Haberin Devamı

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında down sendromlu 4 genç temsili asker olurken, belediye gençlere eğlence ve kına gecesi düzenledi.

Malkara Belediyesi düğün salonunda düzenlenen eğlenceye down sendromlu Tugay Çimen, Murat Doğan, Hasan Berk Koçak, Murat Budak, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un eşi Seza Yurdakul, Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük, Kadın Meclisi üyeleri ile gençlerin aileleri katıldı.

Eğlencede askeri üniformalı subay maketi, Türk bayrağı ve askeri kule bulunan pastayı kesen down sendromlu gençler, daha sonra Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve aileleri ile müzik eşliğinde oyunlar oynayıp, halay çektiler. Kadınlar, gecede gençlere asker kınası da yaktı. Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, gençlere 14 Kasım Spor forması hediye etti. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ'daki toplantıları nedeniyle katılamadığı esker eğlencesi için yaptığı açıklamasında, "Bu çocuklar da bizim çocuklarımızdır. Onların her ihtiyaçları ile sorunları ile ilgileniyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!