Çorlu'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Çorludan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 14:34

- Çorlu'a "Kadın Üreme Sağlığı" konulu seminer düzenledi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Belediyesi, Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından "Kadın Üreme Sağlığı" konulu seminer düzenledi.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu’ndaki seminerde, Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktoru Ezgi Okur, kanser hakkında bilgiler vererek erken teşhis ve tanının önemine değindi.

KETEM’de meme, rahim ve bağırsak kanserlerinin tarama, teşhis ve tanılarının yapıldığına dikkat çeken Okur, tüm Çorlu'lu kadınları KETEM’de ücretsiz muayene olmaya davet etti.

Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ebelerinden Sevgi Dayan da, ''Anne sütü ve emzirme" konusunda katılımcılara bilgi aktardı.

Seminerin ardından Çorlu Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri konuşmacılara günün anısına plaket takdim etti.


Haberin Devamı

- TESKİ Çorlu Kanalizasyon Kollektör Hattı inşaatının temeli atıldı


Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan ve TESKİ tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan kanalizasyon kollektör hattı İnşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Nusratiye Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çorlu Belediyesi’ne öncelik verilmesi gerektiğini ifade ederek burada ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Hizmetlerin şehirlerine bir an önce yapılmasını isteyen belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin durmaksızın kendilerini uyararak taleplerini sürdürdüklerini belirten Albayrak, "Geride kalan hizmet süremizin sonunda tüm halkımız hizmetlerimizden memnun kalacak. Çorlu hizmetin en iyisine layık ve bu projenin ardından Kumyol Caddesi altyapı projemiz, Kuzey Yolu projemiz ve Hıdırağa Mahallesi’nde Otogar projemiz hayata geçecek. Çorlu’ya bir spor okulu kazandıracağız ve hizmetlerimiz kesintisiz sürecek" dedi.

Törene, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile daire amirleri ve belediye personeli katıldı.


Haberin Devamı

- Çorlulu güreşçiler 2 madalya kazandı


Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) güreşçileri Aysun Erge ve Mehlika Öztürk, gittikleri şampiyonadan madalyayla döndü.

Ordu’da düzenlenen, 75 spor kulübü, 800 sporcu ve 400'e yakın hakem ve antrenörün katıldığı Mustafa Bük U23 Kadınlar Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan, 48 kiloda güreşen Aysun Erge, finalde Yalovalı rakibi Elif Yılmaz’ı yenerek Altın madalya kazandı.

Şampiyonada 53 kiloda güreşen Mehlika Öztürk ise şampiyonada üçüncü olarak bronz madalya aldı.

Tekirdağ Güreş antrenörü ve ÇBSK Güreş Hocası Fatih Kobal yaptığı açıklamada, güreşçilerinin çok güzel bir mücadele örneği sergilediğini belirterek, "Onları yürekten tebrtik ediyorum. Bundan sonra da, imkanlarımız dahilinde yerel ve uluslararası şampiyonalara katılmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!