Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer: Tekirdağ için birlikte çalışmaya hazırım

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer: Tekirdağ için birlikte çalışmaya hazırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2024 17:19

Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer: Tekirdağ için birlikte çalışmaya hazırım

Haberin Devamı

Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) - TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, "Tekirdağ'ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 11 ilçe belediye başkanımız ve kıymetli belediye meclis üyelerimizle beraber Tekirdağ'ımızı daha güzel, daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için birlikte çalışmaya hazırım" dedi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen ilk kadın Belediye Başkanı olan Candan Yüceer ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yüceer, yeni dönemin tüm şehre ve meclis üyelerine hayırlı olmasını diledi. Yüceer, "2024-2029 yılları arasında görev yapacak olan meclisimizin ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ben meclisimize üstün başarı ve hayırlı çalışmalar diliyorum. Geçmişten bugüne görev alan bütün başkanlarımızı, meclis üyelerimizi bütün başkanlarım adına onlara teşekkürü bir borç biliyorum. Onlardan aldığımız bu hizmet bayrağını daha yukarıya taşıyacağız, bu dönem inşallah. Hepimiz heyecanlı tempolu, zorlu bir seçim süreci geçirdik. Ne mutlu ki bu süreçte, bu zorlu süreç içerisinde siyasi nezaket ve olgunlukla tamamladık bu süreci. Ben bütün siyasi parti temsilcilerini, adaylarını herhangi bir olumsuzluğa mahal vermedikleri ve şehrimize yakışan bir şekilde bu süreci, demokrasi şölenine çevirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Ben Tekirdağ'ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 11 ilçe belediye başkanımız ve kıymetli belediye meclis üyelerimizle beraber Tekirdağ'ımızı daha güzel, daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için birlikte çalışmaya hazırım" dedi.

Haberin Devamı

Yüceer'in konuşmasının ardından, meclis birinci ve ikinci başkanvekilleri seçimi gerçekleştirildi. Kapalı zarf usulü gerçekleştirilen seçimde meclis üyeleri Hasan Toprak birinci başkanvekili seçilirken, ikinci başkanvekili ise Fatma Çoban oldu.

Haberin Devamı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis dağılımı ise CHP 44, AK Parti 19 ve İYİ Parti 1 şeklinde oluştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!