"Arttırılmış Sanal Gerçeklik" Projesi

Güncelleme Tarihi:

Arttırılmış Sanal Gerçeklik Projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 17:27

-Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat: "Proje, bugün belki çok afaki ya da ütopik görülebilir. Ama bir afet anında bu sistemin kullanımına duyulacak ihtiyaç bedelle mukayese edilemez"

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Arttırılmış Sanal Gerçeklik Projesi'nin bugün için afaki ya da ütopik görülebileceğini ancak bir afet anında sistemin kullanımına duyulacak ihtiyacın bedelle mukayese edilemeyeceğini belirtti.

Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında belediyelerde farklı birimlerdeki verilerin bir havuzda toplanıp bilgisayar ortamında program haline getirileceğini kaydetti.

Her hangi bir afet anında çöken bir binanın önüne bir tabletle gidildiğinde her türlü olumsuz koşula karşın uydu kanalıyla doğrudan sinyal alarak, binanın yıkılmadan önceki halini görme imkanına sahip olacaklarını aktaran Eşkinat, binanın içinde kaç kişi yaşıyor gibi bilgilerin kurtarma ekipleri için ciddi bir veri kolaylığı sağlayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Proje üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Eşkinat, "İnsanın ilk hakkı yaşama hakkıdır. Yaşamıyorsanız ne yol lazım, ne park lazım ne başka bir şey lazım. Proje, bugün belki çok afaki ya da ütopik görülebilir. Ama bir afet anında bu sistemin kullanımına duyulacak ihtiyaç bedelle mukayese edilemez. Bizim planlamamız bunu sanırım yaklaşık 1,5 yıl içinde hayata geçireceğiz. Bu bilgilerin ne zaman kullanılacağı belli olmadığından sürekli güncellenmesi gerekiyor" dedi.

Eşkinat, Tekirdağ'ın deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu anımsatarak, bu nedenle herhangi bir imar değişikliği yapmadıklarını ve bu konuda tüm meclis üyelerinin son derece duyarlı olduğunu kaydetti.

Yeni yapılan binaların denetimini sadece denetimcilere bırakmadıklarını aynı zamanda kendilerinin de denetlediğini aktaran Eşkinat, "Mümkün olduğu kadar ruhsat alan binaların imar alınabilir konuma gelmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

Eşkinat açıklamasında ayrıca, Barbaros'ta deprem parkı yapacaklarını belirterek, "Deprem ölçü aletinin etrafındaki parkı bir deprem parkı haline getireceğiz. Öğretmenleri, öğrencilerini oraya götürsün. Hem oynasınlar hem depreme karşı duyarlılık eğitimini de görsünler. Bir nevi eğitim parkına dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!