AB Çevre Politikaları ve Atık Yönetimi Uygulamaları Konferansı

Güncelleme Tarihi:

AB Çevre Politikaları ve Atık Yönetimi Uygulamaları Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 14:55

- Tekirdağ Vali Yardımcısı Kılıçaslan: - "Atatürk, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Türkiye'nin yüzünü batıya çevirdi"

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa merkez ilçesinde, AB Çevre Politikaları ve Atık Yönetimi Uygulamaları Konferansı düzenlendi.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansın açılışında, Atatürk'ün, hedefleri doğrultusunda bugün de Avrupa ile müzakere sürecinin devam ettiğini söyledi.

AB'ye üyelik sürecinde çevre konusunun önemli bir yer tuttuğunu belirten Kılıçaslan, "Atatürk, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Türkiye'nin yüzünü batıya çevirdi. Bu doğrultuda çalışmalar devam ediyor" dedi.

Kılıçaslan, bölgede Ergene Havzası Koruma Eylem Planı başta olmak üzere çevresel etkileri olan birçok çalışmanın yapıldığını ifade etti.

Konferansta, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları, AB'nin çevre politikası, Türkiye AB müzakere sürecinde çevre faslı, 2023 yılına doğru AB atık mevzuatı ve ulusal mevzuatımızın uyumlaştırılma çalışmaları gibi konu başlıkları altında sunumlar yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin, AB ile müzakere sürecinde çevre faslının 2009'da açıldığı ve bugüne kadar sürdürülen çalışmalarda suların arıtılması, kimyasal ve endüstriyel atıklar dışında önemli aşama kaydedildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!