70 yaşındaki kadın bilgisayar kursuna başladı

Güncelleme Tarihi:

70 yaşındaki kadın bilgisayar kursuna başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 13:45

70 yaşındaki kadın bilgisayar kursuna başladı

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)–TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde 70 yaşındaki Ayşe Yorulmaz, torunun yoğun isteği üzerine bilgisayar öğrenmek için Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar kursuna başladı.

Çorlu’da yaşayan Ayşe Yorulmaz, evde vakit geçirdiği torununun yoğun istekleri üzerine bilgisayar kursuna başladı. Evde torunu ile fırsat buldukça oynadığını belirten Yorulmaz, torunun kendisine bilgisayar ile ilgili sorular sorup cevaplayamadığı için bilgisayar öğrenmeye başladığını dile getirdi. Yorulmaz, “4 yaşında bir torunum var. Onun etkisi ile bu kursa geldim. Evde torunumun bilgisayar ile ilgili sorular sorduğunda cevaplayamadığım için bu kursa başlamaya karar verdim. Burada öğrendiklerim ile torunumun sorduğu sorulara cevap verebileceğim. Bu da beni mutlu edecek. Özellikle diğer kursiyer arkadaşlarımdan yardım almamaya çalışıyorum. Her şeyi kendim öğrenmeye gayret ediyorum. Sağ olsunlar bana destek olmaya çalışıyorlar ama hedefimi bu şekilde belirledim. 15-20 yıl öncesine kadar İstanbul’da avukat ve muhasebecilerin yanında çalıştım. Daktilo kullanmayı bildiğim için pek yabancı gelmiyor. Bilgisayarı öğrenip torunumun sorduğu soruları rahatlıkla cevaplayabileceğim için çok mutluyum” dedi.

“BENİ ÖRNEK ALMALILAR”

Kendisi gibi yaşıtlarına evde oturmak yerine bu tür Halk Eğitim Merkezlerinde bulunan çeşitli kurslara katılıp hoşça vakit geçirmeyi tavsiye eden Yorulmaz, diğer yaşıtlarına kendisini örnek almaları gerektiğini vurguladı. Yorulmaz, “Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve bu kursta yer alamam yardımcı olan Gürsan Çil’e çok teşekkür ederim. Diğer yaşıtlarım da evde oturmak yerine bu tür etkinliklere katılmalı. Evde ölümü bekleyip zaman geçirmek hiç iyi değil. Bu tür faaliyetlerde yer alarak hem bir şey öğrenirler hem de diğer arkadaşlarının da katılmalarına yardımcı olurlar” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!