2. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde kardeş şehir Kavala ekipleri sahne aldı

Güncelleme Tarihi:

2. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde kardeş şehir Kavala ekipleri sahne aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 14:16

2. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde kardeş şehir Kavala ekipleri sahne aldı

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin ikinci gününde Kavala Halk Oyunları Ekibi Yunan Adaları Halk Dansları Gösterisi ve Belediye Konservatuvarı sahne aldı.
Süleymanpaşa sahil dolgu alanda gerçekleştirilecek konser öncesi DJ performansları ile eğlenceli anlar yaşanırken saatler 22.00’yi gösterdiğinde ilk olarak sahneye Yunan Adaları Halk Dansları Gösterisi ile Kavala Halk Oyunları Ekibi çıktı. “Likio Ellinidon'' adını verdikleri gösteri ile Yunan halk danslarının en seçkin örneklerini sunan kardeş Kavala şehri Halk Oyunları Ekibi seyircilerden alkış alırken gecenin finalinde ise Kavala Belediye Konservatuvarı tarafından, ''Yunan Sanatsal Halk Şarkıları'' iki ülke halkı için seslendirildi. Yaklaşık 1 saat süren konserin sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou ile birlikte sahneye çıkarak açıklamalarda bulundu.
“Güzel bir Tekirdağ akşamında hep birlikteyiz.” diyerek sözlerine başlayan Eşkinat; “Bu gece 2 kardeş belediyenin; Süleymanpaşa ve Kavala belediyelerini ortak gösterisi, ortak çalışmasının ürünü olan özel bir gece. Bunun mimarı Edirne Konsolosumuz. Ben katkılarından dolayı hepinizin adına sevgili konsolosa bu çiçeği takdim ediyorum.” diye konuştu.
Başkan Eşkinat’ın ardından söz alan Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou sözlerine teşekkür ederek başlarken; “Denizimiz bizleri birleştiriyor. O yüzden de bugün buradayız. Hem Tekirdağ, hem Kavala limanı bu akşam hem müzik hem de folklor grubu ile bir araya geliyor. Her iki grup adına burada bizleri misafir ettiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!