1. Altın Kiraz Beste Yarışması Finali Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

1. Altın Kiraz Beste Yarışması Finali Gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 17:15

1. Altın Kiraz Beste Yarışması Finali Gerçekleşti

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 1.Altın Kiraz Beste Yarışmasının Finali festivalin ikinci gününde yapıldı.
En iyi bestenin seçildiği final programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan yılların eskitemediği isim Mustafa Yolaşan, “Yıllar öncesinde Tekirdağ’dan gelip geçerken buraya ‘Anason Kokulu Şehir’ derdik. Bu şehir bana çok küçük gibi gelirdi. Meğer Tekirdağ bir iceberg gibiymiş. Namık Kemal Eviyle, müzeleriyle, deniziyle, insanıyla ne kadar güzel bir yermiş. Bugün burada bir tarih yazılıyor. Yıllar sonra Altın Kiraz Beste Yarışması geleneksel hale geldiğinde bugünler güzel bir anı olarak hafızalarımıza kazınacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine böyle güzel bir organizasyona vesile olduğu ve Türk Sanat Müziğine kazandıracağı eserler için çok teşekkür ederim” dedi. 340 eser içerisinden finale kalan 10 eser, Şef Nevzat Avcı yönetiminde ve solistler tarafından seslendirildi. Katılımcıların keyifle dinlediği eserler dinleyenler tarafından büyük alkış aldı. TRT sanatçılarının katkı sağladığı yarışma büyük beğeni topladı. Eserlerin seslendirilmesinin ardından Jüri üyeleri Sadun Aksüt, Vedat Çetinkaya, Ahmet Sıtkı Cennet, Rıdvan Tandoğan ve Necip Gülses tarafından puanlamalar yapılarak derece alan parçalar belirlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülünü Kadın isimli eserle Hüseyin Soysal, Jüri Özel Ödülünü Duyguların Goncasıdır isimli eserle Cavit Ersoy, Mansiyon Ödülünü Her Yürek isimli eserle Kemal Kocaballı aldı. İlk üçe giren eserlerden ise üçüncülük ödülünü Aşık Olup Vurulursa isimli eserle Sami Derintuna, ikincilik ödülünü Gönlümde Her isimli parça ile Cavit Ersoy ve birincilik ödülünü Sen Gidince isimli eserle Fahrettin Musul kazandı.
Birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin üçüncüye 2 bin, mansiyona 1.000 TL, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü 1000 TL ve Altın Kiraz Juri Ödülüne de 1000 TL ödül verildi. Ödülleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Danışman Neşat Erdoğan eser sahiplerine takdim etti.
Ödülü vermek üzere sahneye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugün burada çok değerli hocam Mustafa Yolaşan’ın liderliğinde gerçekleşen organizasyonda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biz sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacağız. Bu organizasyon da bunun en büyük örneği olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!