Vali Gül, Gemerek'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül, Gemereki ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 21:57

Vali Gül, Gemerek'i ziyaret etti

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, ilçelerde halkla buluşma programı kapsamında ilk olarak Gemerek İlçesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. 
Vali Davut Gül, İlçe Kaymakamı Cuma Kılınç ve beraberindeki heyet ile yapımı yeni tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi binasını gezdi. Gül daha sonra ilçede kurulan pazar yerini gezerek esnaflarla sohbet etti. Sırayla tezgahları ziyaret eden ve esnafların taleplerini dinleyen Vali Davut Gül, pazar esnaflarına bol kazanç temennisinde bulundu. Gül, ziyaretlerin diğer bölümünde ise ilçe meydanında vatandaşlarla halk buluşmasına ayırdı. Sivas’ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Gül, ilçelerin sorun ve taleplerini yerinde görmek için vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi. Gemerek’in büyük bir ilçe olduğunu ifade eden Gül, "Sizlerin taleplerini dinlemek için geldik. İlçemize doğalgaz gelecek ve büyük bir baraj kazandırılacak. Kartalkaya Barajı’nın ilçeye yapılacak olması başlı başına bir milat. Diğer yandan yüksekokulumuza yapılacak olan kredi yurtlar kurumu yurdumuz ve diğer ek derslikli okullarımız da önemli kamu hizmetleri arasında. Bu çalışmaların yanı sıra köylerimize de halı sahalar yapıyoruz. Bu kapsamda Gemerek ilçemize bağlı 3 büyük köyümüze saha yapacağız. İnşallah halı saha yapamadığımız köylere de çocuk oyun alanları yapacağız. Altyapı alanında ise bu yıl 80 bin metrekare parke ilçemize verilecek. Bu rakam dikkate alındığında geçen senenin 4 katı hizmet almış olacaksınız. Şundan emin olun taleplerinizle kurumlarımız ilgileniyor. Belli bir takvim yılı içerisinde sorunları bir bir çözeceğiz" dedi.
Vali Gül, vatandaşlarla gerçekleştirdiği sohbetin ardından; Yeni Çubuk Atatürk İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan kermesi ziyaret etti. Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Gül, daha sonra yapımı devam eden Cumhuriyet İlkokulu ve İmam hatip Ortaokulu inşaatını yerinde inceledi. Gül, Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti.
Gül, okul incelemelerinin ardından muhtarlar ile bir araya geldi. Köylerin sorunlarıyla ilgili muhtarların fikir ve önerilerini alan Vali Davut Gül, "Altyapı hizmetleriyle ilgili 2017 yılında önemli hizmetler gerçekleşecek" şeklinde konuştu. Ziyaretin son bölümünde ise Kartalkaya Barajı inşaat sahasına giderek çalışmalarla ilgili yetkililerden brifing aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!