Vali Gül, engelli haltercileri ödüllendirdi

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül, engelli haltercileri ödüllendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 16:01

Vali Gül, engelli haltercileri ödüllendirdi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Türkiye Bedensel Engelliler Bay-Bayan Halter Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi.
Vali Gül, 21-22 Nisan tarihleri arasında Konya'da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Bay-Bayan Halter Şampiyonası'nda dereceye giren 61 kiloda yarışan ve 45 kilo kaldırarak Türkiye 2'ncisi olan Hanife Yılmaz'ı, 49 kiloda yarışan ve 130 kilo kaldırarak Türkiye 2'ncisi olan Abdullah Kayapınar ile 97 kiloda yarışan ve kendisine ait olan 191 kilo Türkiye rekorunu 210 kilo kaldırarak hem Türkiye şampiyonu ve Türkiye rekortmeni olan Mehmet Doğan'ı ödüllendirdi.
Sivas İşitme Engelliler Derneği'nde düzenlenen programda konuşan Vali Gül, mesleğin ve el becerisinin önemine vurgu yaparak, "Bin kere gezi yapılsa, bin kere piknik yapılsa, bin kere seminer, panel veya buna benzer etkinlik yapılsa hayatınızda çok fazla bir şey değişmeyecek. El beceriniz olacak, mesleğiniz olacak. Bunları yaparken de hem bedenen hem de ruhen diri kalabilmeniz için spor yapmanız lazım. Mümkünse lisanslı spor yapın. Dereceye giren sporcularımızın da başarılarının devamını diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!