Suşehri VADİ-KAB Meclis Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Suşehri VADİ-KAB Meclis Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 15:59

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Suşehri ve Çevre Belediyeler Katı Atık Birliği ( VADİ-KAB ) aralık ayı meclis toplantısı, başkan vekili Osman Epsileli başkanlığında yapıldı.

Epsileli, Suşehri Belediyesi Salonundaki toplantıda, katı atık bertaraf tesisinin hızlı bir şekilde kurulması gerektiğini belirterek, "Katı atık birliğine üye olan ilçeler, bu tesisin kurulmasını çok arzu ediyor. İnşallah bu dönemde tesisin hizmete girmesini istiyoruz. Çünkü bu tesis birliğimize üye olan ilçelerimiz için çok önemli" dedi.

Suşehri Belediyesi Başkan Yardımcısı Özkan Sarıer de bertaraf tesisinin yapılacağı Akçaağıl köyü Uzun Tarla mevkisi hakkında bilgi verdi.

Tesisinin yapılması düşünülen alanın 300 bin metrekare olduğunu ifade eden Sarıer, söz konusu alanın yaklaşık yarısının şahıs arazisi olduğunu ve kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sarıer, ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan alanın mahalli çevre kurul kararının geçen hafta görüşüldüğünü hatırlatarak, fizibilite raporu ve ÇED raporu aşamasına gelindiğini kaydetti.

Toplantıya, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Suşehri Belediye Başkan Vekili Mustafa İnan, Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya ve Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarşeçme katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!