STSO'dan meslek komitesi üyelerine iftar programı

Güncelleme Tarihi:

STSOdan meslek komitesi üyelerine iftar programı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 14:30

STSO'dan meslek komitesi üyelerine iftar programı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından üyelere yönelik iftar programları düzenledi.
STSO Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkanı Çetin Yıldırım, yönetim kurulu, meclis üyeleri ve oda üyeleri ile iftarda bir araya geldi. Kentte 5'inci iftar programını düzenlediklerini ifade eden Başkan Mustafa Eken, iftar programı için tüm üyelerin tek tek arandığını dile getirerek, "İnşallah ileriki yıllara da bunu yayacağız ve geleneksel hale getireceğiz. Birbirimize ihtiyacımız olduğunu ancak bu tür iftarlarla anladık. Bir araya gelmemiz lazımmış, istişare etmemiz lazımmış, konuşmamız lazımmış. Bunu da bu mübarek günlerde daha iyi sağlayacağımızı görmüş olduk. 21 komitemizi daha önceki iftarlarda misafir ettik. Bugünde 4,5 ve 7’nci komite üyelerimiz burada. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

'CAZİBE MERKEZİNİ HEP BİRLİKTE BAŞARDIK'
Sivas Demirağ OSB'nin kalkınma ve şehrin gelişimi için son derece önemli olduğuna değinen Başkan Eken, "2018 yılında teşvik için odamızın başlatmış olduğu seferberlik vardı. Biz mücadele verdik, şehir bir bütün oldu. Valimiz milletvekillerimiz, belediye başkanımız hep birlikte başardık. Cumhurbaşkanımız 28 Aralık’ta kararnameyi imzaladı ve Demirağ OSB Cazibe Merkezi kapsamına alındı. Sivas Cazibe Merkezi kapsamına alınan 21'inci il oldu. 45 fabrika için yer tahsisini yaptık. Cumhurbaşkanımıza 10 bin istihdam sözü vermiştik. Bu tahsislerle 15 bin çalışan garantisini aldık. İnşallah bu sayı 30 bine ulaşacak ve şehrimizdeki işsizlik sona erecek. Ancak Sivas’ın tamamı Cazibe Merkezi kapsamına alınmadı. Gemerek, Şarkışla, 1'inci OSB ve Sivas’ın tamamı olması lazım. İşimiz bitti mi? Bitmedi. Şimdi hep beraber çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

'ÜYELERİMİZİN İŞLEMLERİNİ KOLAYLAŞTIRDIK'
Üye işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Eken, "Oda kayıt belgesi alıyordunuz 5-10 lira para verip. Bir de burada 1 saat bekliyordunuz. Dedik ki bunu ücretsiz yapacağız ve herkes oturduğu yerde iş yerinden alacak. Yaptık mı? Yaptık. Hepiniz Oda kayıt belgelerini alıyorsunuz, aidatları ödüyorsunuz. Çok geç kalınmış bir işlemdi. Hemen onu ilk yılımızda hallettik. Odamızın tüm altyapısını yeniledik. Alt katta bulunan arşiv deposu vardı. Burayı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımızın adını vererek VİP salonu yaptık. Odamızın en üst katında 8 yıl önce kapatılan bir restoran vardı. O restoranı da sosyal tesis haline getirdik. Odamızın arşivinde dosyalardan yürüyecek yer yoktu. Biz burayı da 2022 Ocak ayı itibariyle 6 ay gibi bir çalışmayla e-Arşiv uygulamasına geçtik. Tüm sistemi e-Arşiv’e yükledik. Üyelerimizin dakikası kıymetli. Odaya geldiğinde bir dakika içinde 40 yıl önceki dosyayı anında bulsunlar diye" dedi. 

'ŞEHRİN HER NOKTASINDA SİVAS TSO VAR'
SİVEX ve SORTAŞ şirketlerinin kurulmasının şehre ayrı bir vizyon getirdiğini dile getiren Eken, "Sivas’ta 'Üniversite- Sanayi kopuk, olmaz' diyorlardı. Biz bunun en iyi örneğini Valiliğimiz, Belediyemiz, Üniversitemiz ve Odamız olarak SORTAŞ adında bir şirket kurarak gösterdik. Solucan gübresi üretiyoruz. Geçen hafta Sayın Valimizle beraber Irak’a ilk ihracatımızı yaptık. Her hafta bir TIR gidecek. İlk kurduğumuzda Ticaret ve Sanayi Odası’nın işi solucan gübresi üretmek mi dediler. Biz bunu para kazanmak amacıyla değil, şehirde birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla yaptık. Bu birlik ve beraberliği sağladık. Yine Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze teşekkür ediyorum ki böyle bir ortaklık yapısı beraber kurdukları için. Bu birlik ve beraberlik sayesinde Valiliğimiz, Belediyemiz ve Odamız Kazakistan’a bir şirket kurduk. Buraya da Sivas’ta üretilen ürünleri ihraç ediyoruz. 15’e yakın firmamız oraya ürün gönderiyor. İhracatımız 1 dolar bile yokken bugün 350 bin dolar ihracatımız oldu. Demek ki yapınca oluyormuş. Biz Sivas için çalışmaya devam edeceğiz. Bakın Sivas Ticaret ve Sanayi Odası B sınıfı akredite odaydı. Şuan A Sınıfı Akredite Oda olduk ve 5 yıldızlı hizmet veriyoruz. İş dünyamızın destekleriyle Sivasspor’umuza yeni otobüs alarak kendilerine teslim ettik. Fuar alanı içerisinde yer alan TOBB tarafından yaptırılan ve o dönem 10 milyon lira harcanan bugünkü değeri 40 milyon lira olan lise binamızı Bilim ve Teknoloji Üniversitemize verdik. Şehirde her yerde Sivas Ticaret ve Sanayi Odası var" diye konuştu.

'SİVAS'IN KAYBEDECEK ZAMANI YOK"
Sivas’ta sağlanan birlik ve beraberliğin yatırımlara da olumlu yansıdığına dikkat çeken Eken, "Sivas’ın kaybedecek zamanı yok. Artık kazanma dönemi. Birlik dönemi beraberlik dönemi. Bu birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte şehrimize hizmet edeceğiz. Ben 24 saat emrinizdeyim. Bu duygularla Kadir Gecemiz, Ramazan Bayramımız şimdiden mübarek olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Bu koltukta olduğumuz müddetçe dürüst olacağız, dürüst olacağız, dürüst olacağız" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!