Sivgiad’tan Almanya Ve Brüksel Seferi

Güncelleme Tarihi:

Sivgiad’tan Almanya Ve Brüksel Seferi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 13:56

SİVASLI GİRİŞİMCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (SİVGİAD) ÜYESİ YAKLAŞIK 100 İŞADAMI 19-24 EKİM TARİHLERİ ARASINDA ALMANYA VE BRÜKSEL'İ ZİYARET EDECEK.

Sivaslı Girişimci ve İşadamları Derneği (SİVGİAD) üyesi yaklaşık 100 işadamı 19-24 Ekim tarihleri arasında Almanya ve Brüksel’i ziyaret edecek.
Türk işadamları ziyarette Almanya’nın ve Belçika’nın TÜSİAD’ı ile Almanya Sanayiciler Birliği başta olmak üzere birçok toplantı gerçekleştirecek. Dernek Başkanı Murat Açıl, “Almanya’da satılık çok sayıda şirketin olduğunu Türk işadamlarının da orada yatırım yapabileceğini, 100 işadamının şirket satın alma niyetleri var."dedi.
Açıl, kıtalararası işbirliği ziyaretleri programının birçok milletvekili, belediye başkanı ve iş adamının katılımı ile gerçekleşen tanıtım yemeğinde, hedeflerinin Almanya ve Belçika’daki potansiyel yatırım olanaklarını Türkiye’ye çekmek olduğunu söyledi.
100 işadamıyla yapılacak olan bu gezinin ‘Kıtalararası İşbirliği Ziyaretleri’ programının ilk adımı olduğunu söyleyen Açıl, ardından İran’a bir heyetle gideceklerini sonrasında ise programı diğer kıtaların ve ülkelerin takip edeceğini ifade etti.
Almanya ve Belçika’da yaşayan Türk işadamlarının Türkiye’ye ilgililerinin arttığını dile getiren Açıl, “Oralarda yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Türk iş adamları Sivas’a ve diğer illeri yatırımı düşünüyor. Tekstil, inşaat, otomotiv yan sanayi ve plastik sektörleri ile ilgili onlarla görüşmeler yapacağız. Milyonlarca Euro değerinde yatırım gelecek"diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!