Sivas'ta Trafik Haftası etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Trafik Haftası etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2022 13:31

Sivas'ta Trafik Haftası etkinliği

Haberin Devamı

Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Yayalar için 5 adımda güvenli trafik' sloganıyla trafik polisleri ve çocuklar uygulama yaptı. Vali Salih Ayhan'ın katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada çocuklar trafik hakkında bilgilendirildi.
Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, tarihi Kongre Müzesi Bahçesi'ndeki uygulamada yaya geçidinde araçlar durdurulduktan sonra çocuklarla yolun karşı tarafına güvenli bir şekilde geçiş yaptı. Ayhan ve İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, çocuklara kırmızı düdük, balon ve boyama kitabı hediye etti. Müze bahçesine çocuklar için kurulan trafik parkurunda akülü araçlar ile güvenli sürüş eğitimi verildi. Emniyet ve jandarma ekipleri de sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.
Erken yaşta trafik kültürünü kazandırmak amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Vali Salih Ayhan, "Çocuklarımızla güzel bir etkinlik yaptık. Bugün, aynı saatte merkezde ve tüm ilçelerimizde emniyet ve jandarma ekiplerimizle bu farkındalığı oluşturmak için bir araya geldik. Etkinliler hafta boyunca devam edecek" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!