Sivas'a hayvan oteli kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Sivasa hayvan oteli kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 14:10

Sivas'a hayvan oteli kuruluyor

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi, 2005 yılında hayata geçirdiği hayvan barınağının yetersiz kalmasından dolayı yeni barınak ve hayvan oteli için çalışmalara başladı.
Sivas Belediyesi başıboş hayvanların daha kullanışlı bir alanda hem rehabilite edilmesi hem de doğal ortamlarında hayatlarını sürdürmesi amacıyla Seyfebeli’nde 22 dönüm arazi üzerinde yeni 'Hayvan Oteli' inşaatına başladı. Belediye Başkanı Sami Aydın ve Başkan Yardımcısı Hasan Karaman yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Seyfebeli mevkisinde yapılacak yeni hayvan barınağı, hem başıboş hayvanların hayatlarını doğal ortamında sürdüreceği, hem de sahipli hayvanların belli bir süre konaklayabileceği hayvan oteli olarak planlanıyor. Çocukların gezebileceği, hayvanlarla iç içe olabileceği bir ortan da oluşturulacak Hayvan Oteli’nde otoparklar yeşil alanlar ve hayvan hastanesi de olacak. Sosyal alanları ile dikkat çeken alanda ziyaretçiler için dinlenme, çay, kahve içebilecekleri işletmeler açılacak. Kısa süreliğine hayvanların misafir edilebileceği otel toplamda 7 milyon liraya mal olacak.
Başkan Sami Aydın, "Mevcut hayvan barınağı şehrin batısında hemen hemen mahalle içerisinde kalmış bir bölge. Hem o bölgenin şikayetleri hem de mevcut barınağın ihtiyaca tam olarak cevap verememesi nedeniyle Türkiye’deki birçok barınağı gezerek kendi fikirlerimizi de üzerine ekleyerek çok modern örnek bir hayvan barınağı inşa edeceğiz. Yer seçimi olarak da birçok faktörü göz önünde bulundurduk. Kuzeyi güneyi ve batısı kapalı doğusu açık şehre uzak olmayan aynı zamanda şehri olumsuz olarak etkilemeyecek bir bölge bütün altyapılarını adeta bir şehir inşa eder gibi planladık ve inşa edeceğiz. Bunu yaparken özellikle çocuklarımızın gezebileceği hayvanlarla iç içe olacağı önlemlerde aldık. Bin tane tek hayvanlı birimlerimiz olacak. İlaveten Hayvan Oteli de olacak. Evinde hayvan besleyen vatandaşlarımız kısa süreli tatile gittiğinde belli bir ücret karşılığında hayvanlarını bırakabilecekler. Hayvanlar için içerisinde hastanesi olacak hem kısırlaştırma hem de sağlıkla ilgili bir sorunu olduğunda kullanılabilecek. Kedi, köpek ve diğer evcil hayvanlar için ayrı birimler olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!