Sivas Valisi Barut: Otizm bir hastalık değil

Güncelleme Tarihi:

Sivas Valisi Barut: Otizm bir hastalık değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 17:40

Sivas Valisi Barut: Otizm bir hastalık değil

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Alim Barut 2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeni ile kent merkezindeki özel eğitim kurumu öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezi öğrencileri, Okul Müdürü Tuğçe Yılmaz ve öğretmenleri, velileri ile birlikte Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Barut, Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan'ın Dünya Otizm Günü olarak belirlediğini ifade ederek, "Otizm bir hastalık değildir. Son yıllarda Dünya genelinde ve Ülkemizde otizm farkındalığı oluşturulmakta ve otizmli çocukların yaşam standardını arttırmak için emek verilmektedir. Sivas için bu okul bir şans. Okul yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu çocuklara da başarılar diliyorum" dedi.

Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okul Müdürü Tuğçe Yolmaz ve Rehber Öğretmeni İlkay Kargan ise, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Vali ziyaret sonunda öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!