Muhtarlar, encümen üyelerini seçti

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlar, encümen üyelerini seçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 16:40

Muhtarlar, encümen üyelerini seçti

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2017 yılı mayıs dönemi olağan birlik meclis toplantısını gerçekleştirdi. 
Sivas İl Genel Meclis toplantı salonundaki programa Vali Davut Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, merkez il genel meclisi üyeleri ve köy muhtarlarının katılımıyla yapılan toplantı, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Mehmet Nebi Kaya koordinesinde icra edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddeleri karara bağlandı. Birlik Genel Sekreteri İbrahim Turan, birliğin 2016 yılı faaliyet raporunu okuyup, 2016 mali yılı bütçe kesin hesabı ve diğer mali cetveller hakkında bilgi verdi. Yapılan sunumun ardından muhtarlara hitaben konuşan Vali Davut Gül, "Önceki toplantımızda bizlerden talep edilen 2 adet kepçe alındı ve bu sene hizmet verecek. Yine bu sene ilk defa Başbakanımızın KÖYDES projesine ilaveten verdiği parayla, köylerimize sıcak asfalt yapılacak. Sıcak asfalt dökümüne merkezin grup yollarından başlanarak devamını sağlanacak. Yine bu sene ilk defa nüfusu büyük olan 14 tane köyümüze halı saha yapmayı planlıyoruz ve onun ihalesini de inşallah bu ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Parke taşı ile ilgili taleplerinizi de aldık. Önümüzdeki hafta merkez köylere hizmet götürme birliği aracılığıyla, merkezdeki köylere kaç metrekare parke vereceğimiz belli olacak. Düşüncemiz şu; eksi artı değişmekle beraber, 300 bin metrekare civarında parkeyi merkezdeki köylere vermek istiyoruz. Bu miktar geçen sene verilen parke taşının beş altı katı bir rakama tekabül ediyor. Amacımız gerek içme suyu ile ilgili gerekse de köy içerisinde vatandaşlarımızın çamurdan kurtulması ile ilgili sorunların tamamen çözülmesidir. Bu sene önemli bir kısmını çözeceğiz. Çözemediklerimizin de gelecek sene tamamını çözeceğiz. Bu anlamda bize imkan sağlayan başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere vekillerimize, il genel meclisi üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yapılan işlerimizi köylerde takip eden muhtarlarımızın da desteğinin farkındayız. Seçimin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise köylerin talepleri doğrultusunda acil ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını söyledi. Kaya, birlik olarak yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını ifade ederek, "Birliğimizin 2016 yılında yaptığı işlerin genel değerlendirmesi ile birlik encümen üyelerinin seçimini yapacağız. Sivas Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, ülkemizde en çok iş yapan ve harcama yapan birliktir diyebiliriz" dedi.
Konuşmaların ardından sandık kurularak yeni birlik encümeni üyelerinin seçimi yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!