MHP Grup Başkanvekili Vural:

Güncelleme Tarihi:

MHP Grup Başkanvekili Vural:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 15:36

- "Sahip olduğumuz vatanın, devletin ve mensubu olduğumuz milletin değerlerine sahip çıkacak, merkez değerler ekseninde yeni bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç var. Bu gelişmeler istikametinde milletimizi uyarmaya ve milletimizin iradesinin MHP'yi iktidara getirecek şekilde oluşmasına yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık" - "Cizre'de meydana gelen olaylar, aslında çözüm sürecinin getirdiği sonuçlardır"

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin çok kritik süreçten geçtiğini belirterek, "Sahip olduğumuz vatanın, devletin ve mensubu olduğumuz milletin değerlerine sahip çıkacak, merkez değerler ekseninde yeni bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç var. Bu gelişmeler istikametinde milletimizi uyarmaya ve milletimizin iradesinin MHP'yi iktidara getirecek şekilde oluşmasına yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi.

Vural, MHP Sivas İl Başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, Sivas'ta bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Sivas'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Vural, Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınan kararların önemine dikkati çekerek, "O gün Türkiye'nin geleceğini ecdadımız çizmişken bugün insanlarımızın oyunu alan bir partiyle, insanları öldüren PKK'nın beraber, birlikte Türkiye'ye yol göstermesi, milletimizin içine sindireceği bir husus değildir. Bu, kabul edilemez" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'de devlet içinden devlet çıkartmak isteyenler olduğunu savunan Vural, "Herkes aklına başına almalıdır. Bu devletin ve milletin kendisine kurşun sıkan, insanlarımızı katletmiş bir terör örgütüyle bir gelecek planlamasını yapması züldür" dedi.

Vural, "Biz yedi düvelin yapmış olduğu planlara karşı dimdik ayakta durmuşken, bugün geldiğimiz bu noktada eğer PKK terör örgütüyle Türkiye'nin geleceği düşünülüyorsa, planlanıyorsa Sivas'tan haykırıyorum; başta Sivaslılar olmak üzere milletimiz, bu planı, projeyi yapanların başına geçirir" ifadelerini kullandı.

- "Devletimizin ve milletimizin üzerinde ameliyat yaptırmayız"

"Çözüm ve müzakere taslağı olarak Kandil'in, Hatip Dicle'nin, İmralı'nın bildiği metni buradan, Sivas'tan haykırıyorum" diyen Vural, şunları söyledi:

"Milli Kurtuluş Savaşımızdaki iradeyi ortaya koyan, Sivas Kongresinin yapıldığı bu tarihi ve kadim şehirde ilan ediyorum ki eğer yüreğiniz varsa gelip burada PKK ile yaptığınız bu çözüm ve müzakere taslağının detaylarını açıklayın. Milletten neyi saklıyorsunuz, Türkiye'yi nereye götürüyorsunuz? Kiminle kime ne biçiyorsunuz, hangi ameliyatları yapıyorsunuz? Devletimizin ve milletimizin üzerinde ameliyat yaptırmayız. Sivas'ın ötesi de berisi de her yerde bizim için Sivas'tır. Herkes aklını başına alsın."

Haberin Devamı

Türkiye'nin iç ve dış politikada çok önemli risklerle karşı karşıya olduğunu savunan Vural, ülkede otorite boşluğu olduğunu iddia ederek, "Hem Sayın Cumhurbaşkanına hem Başbakana sesleniyorum; milletin size hukuk çerçevesinde verdiği yetkileri ve bu makamları millet için kullanınız" dedi.

"Terör örgütüyle müzakere edilirken devlet uyudu" iddiasında bulunan Vural, "Geldiğimiz bu noktada gerçekten yaşadıklarımızı dikkate aldığımızda devletin bütün unsurlarıyla uyuduğunu, uyutulduğunu, terör örgütünün bu süreçten faydalandığını görüyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da PKK terör örgütü mahkemeler kuruyor, asayiş birimleri kurdular, devlet uyuyor. Vergi adı altında haraç topluyorlar, devlet uyuyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk milletini uyanık olmaya çağıran Vural, "Cizre'de meydana gelen olaylar aslında çözüm sürecinin getirdiği sonuçlardır" dedi.

Vural, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan Davutoğlu diyor ki 'Cizre'de olaylar abartılıyor'. Şu rezalete bakın, işte devletin uyuması budur, uyuyor. 3-5 çapulcu diyerek 1984'te görmeyenler, bugün geldiğimiz bu noktada bu yapılanları 'abartılıyor' diyor. Hendekler kazılmış, mahallelerde özerk bölgeler ilan edilmiş, yüzü maskeli kimseler uzun namlulu silahlarla 2 gün boyunca çatışmış, 3 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmış. Sayın Davutoğlu'na soruyorum, bunun neresi abartı? PKK, şehri teslim almış, öldürmüş, etnik temizlik yapıyor, devlet 2 gün müdahale etmemiş. Davutoğlu hala 'çözüm süreci devam ediyor, 7-8 Ekim'deki gibi provokasyonlar var, provokatörlere karşı her türlü tedbiri almaya kararlıyız' diyor. Yani PKK'lıların cirit atmasına, bu olaylara müdahale etmemesi aslında gafletin ta kendisidir. Hangi provokasyondan bahsediyorsunuz. PKK'lılar 3 gündür yılbaşı maytabı mı patlatıyorlar yani, yılbaşı kutlaması mı yapıyorlar ey Sayın Başbakan. Şu tablolara bakın, bunların neresi abartı. Şu yeni Türkiye'ye bakın. Silahlı, kaleşnikoflu insanlar, burası Türkiye. Bu kaleşnikoflar nereden geldi ey Davutoğlu, kim getirdi?"

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Biz her şey yolunda derken en son biliyorsunuz Kandil'den bir açıklama yapıldı; 'Eğer birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır'. Bir gün sonra Cizre'de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'ben sizi takmıyorum' demektir" açıklamalarına değinen Vural, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düştüğü duruma bakar mısınız, bu ülkenin kamu düzeninden sorumlu olan hükümet, Kandil ve olan olaylarla ilgili olarak Fransız hükümeti gibi. Nanik yapmış, Cizre Kandil'e nanik yapmış. Yani Kandil'e nanik yapılması, Başbakan Yardımcısını üzmüş ama senin insanın ölüyor, asayişin ortadan kalkmış hiç düşünmüyor. Yani bu açıklama, millete nanik yapmaktır. Kandil, devlete nanik yapıyor, devleti yönetenler de millete nanik yapacak noktaya geldi. Bu, milletle alay etmektir. Böyle bir rezalet olur mu?" diye konuştu.

- "Oyun, aynı oyun"

Haberin Devamı

PKK'nın her seçim dönemi öncesinde silah bırakacağı söylentilerinin ortaya atıldığını belirten Vural, "Oyun, aynı oyun, devlet ve devleti yönetenler uyuyor. Geldiğimiz bu noktada PKK'nın talepleri doğrultusunda adım atılmış, maalesef Türkiye'yi yönetenler 'PKK terör örgütü silah bırakmadan bu iş devam etmez' demesine rağmen terör örgütü silah bırakmamış, aksine asayiş birimleri kurmuş, Cizre'de, Silopi'de özerklik ilan etmiş, bütün bunlara rağmen devlet maalesef iradesini kullanmamıştır. Aynı oyunlar oynanıyor ve bu oyunlar içerisinde açıkçası silah bırakma pazarlığının acımasızca devam ettiğini görüyoruz" dedi.

Kandil'den yapılan açıklamalara karşı Akdoğan'ın "Yapılan açıklamayı muhatap almıyoruz, önemli olan bizim ne dediğimizdir" dediğini belirten Vural, "Gerçekten 'başkalarını muhatap almayın' deniliyor ama hükümet, PKK'yı muhatap alıyor. Hükümetin muhatabı millet değil ki PKK. Madem öyle söylediklerinizi dikkate alalım diyorsanız, çıkın açıklayın, af, özerklik ve ana dilde eğitim sözü verdiniz mi? Çözüm ve müzakere taslağını açıklayın" ifadelerini kullandı.

- "Toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç var"

MHP'nin ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Vural, Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Sahip olduğumuz vatanın, devletin ve mensubu olduğumuz milletin değerlerine sahip çıkacak, merkez değerler ekseninde yeni bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç var. Bu gelişmeler istikametinde milletimizi uyarmaya ve milletimizin iradesinin MHP'yi iktidara getirecek şekilde oluşmasına yönelik olarak çalışmalarımızı hızlandırdık" diye konuştu.

"Kiziroğlu Mustafa Bey" adlı türkünün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için yeniden uyarlanmasına tepki gösteren Vural, aynı parçanın 1999 yılında MHP'nin seçim müziği olarak kullanıldığını belirtti.

Oktay Vural, bu türkünün MHP için uyarlanmış halini basın mensuplarına dinleterek, şunları söyledi:

"Yeni Türkiye falan diyorlar ama yeni Türkiye dedikleri yerde MHP'nin seçim müziğini bile yeni diye milletimize pazarlamak istiyorlar. Biz, bunlara bu milletin türküsünü söyletmeye ve anlatmaya devam edeceğiz. Yeni Türkiye dedikleri bir noktada gerçekten bir partinin daha önce seçim müziği olarak kullandığı bir parçayı kendilerine uyarlıyorlarsa aslında bunların millete verecekleri yeni bir şey kalmadığını da ortaya koymaktadır. Bu da MHP'nin ne kadar güçlü bir iradeye ve siyasete sahip olduğunu ortaya koyuyor. Ben vatandaşlarıma sesleniyorum; taklitlerinden sakının."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!