Ä°l Özel Ä°dare Genel Sekreteri Kaya, Meraküm Üretim ÇiftliÄŸi"nde incelemelerde bulundu        

Güncelleme Tarihi:

İl Özel İdare Genel Sekreteri Kaya, Meraküm Üretim Çiftliğinde incelemelerde bulundu
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 14:50

Ä°l Özel Ä°dare Genel Sekreteri Kaya, Meraküm Ãœretim ÇiftliÄŸi"nde incelemelerde bulundu       Â

Haberin Devamı

  SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Sivas'ın önemli değerleri arasında yer alan, Kangal köpeklerinin üretildiği 'Sivas Meraküm Üretim Çiftliğinde incelemelerde bulundu.
    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya Sivas'ın önemli değerleri arasında yer alan özellikleri ile seçkin bir ırk ve gerçek bir çoban köpeği olan, Sivas'ın ismini dünya çapında duyuran Kangal köpeklerinin üretildiği Sivas Meraküm Üretim Çiftliğinde incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Kaya,  Meraküm Tepesi üzerinde yaklaşık 20 yıl önce kurulan, 'İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim, Koruma ve Üretim Merkezinin işletmecisi ve Kangal köpeği uzmanı Hüseyin Yıldız'dan Kangal köpeği ve üretim çiftliği hakkında bilgi aldı.Genel Sekreter Kaya, Sivas'a gelen misafirlerin ve özellikle Kangal köpeklerini merak edenlerin Sivas Merkez Meraküm Mevkinde bulanan Kangal köpeği üretim çiftliğine uğramasını, Kangal köpeğinin hiçbir cins ve ırkta bulunmayan eşsiz özelliklerini yerinde incelemesini dile getirdi. Kangal köpeği uzmanı Hüseyin Yıldız ise Genel Sekreteri Kaya'nın ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek yaşayan bir değerimiz olan Kangal köpeklerine sahip çıkılması gerektiğini, Kangal çoban köpeğinin tanıtımında Sivas İl Özel İdaresinin büyük bir katkısının olduğunu dile getirdi.

Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya, Sivas İl Özel İdaresinin, Kangal köpeğinin üretimi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla önceki yıllarda böyle bir tesisin kurulmasında etkin rol almasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bizlerde üzerimize düşeni yaparak, bu mükemmel köpek ırkının korunması için tesisimizi iyileştirmeye gayret edeceğiz. Tesisimizin işletmecisi olan Hüseyin Yıldız'a teşekkür ediyorum. Hem tesislerimizin korunması noktasında hem de Kangal köpeklerinin korunması ve sağlıklı koşullarda, aslına uygun olarak üretilmesinde kayda değer emek verdiğini gördük" diye konuştu.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!