Hidrosefali hastası genç, ameliyatla sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Hidrosefali hastası genç, ameliyatla sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 17:22

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, hidrosefali hastası 16 yaşındaki Muhammed Avcı, endoskopik ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hidrosefaliyle (Beyin omurilik sıvısının çoğalmasıyla, beyin karıncıklarının büyümesine yol açan, bazen de kafatasının büyümesine sebep olan hastalık) mücadele eden lise öğrencisi Avcı, beynine takılan şantın işlevinin yitirmesi nedeniyle Medicana Sivas Hastanesine başvurdu.

Avcı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Gürelik tarafından yapılan endoskopik ameliyatla sağlığına kavuştu. Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli baş ağrısı nedeniyle doktora başvurduğunu belirterek, "14 yaşına kadar bir şeyim yoktu. Sonrasında baş ağrılarım oldu. Başıma çivi çakılıyor gibi hissediyordum. Sesli ortama giremiyordum, derslerde hocamı dinleyemiyordum. Bu da başarımı etkiliyordu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Avcı, tiyatrocu olmak istediğini söyledi.

Prof. Dr. Gürelik ise hastayı doğumdan itibaren takip ettiğini ve hidrosefali nedeniyle 2 kez şant taktığını kaydetti.

Avcı'nın kontrole geldiğinde şantının çalışmadığını tespit ettiklerini dile getiren Gürelik, "Hastamıza tekrar şant takmak yerine daha doğal bir ameliyat şekli olan endoskopi adını verdiğimiz ışıklı kamerayla, beyin omurilik sıvısının dolanımı için başka bir yol açtık ve ameliyatı gerçekleştirdik. Şant, kimi hastalarda yetersiz kalabiliyordu, sorun yaratabiliyordu ancak bizim yaptığımız ameliyatla beyin omurilik sıvısı doğal yolla dolaşım gösteriyor. Hasta, şantın risklerinden bu yolla kurtulmuş oluyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!