Gölova'da öğretmenevi ve halı saha hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gölovada öğretmenevi ve halı saha hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2019 17:21

Gölova'da öğretmenevi ve halı saha hizmete açıldı

Haberin Devamı

Oğuzhan ÇİFCİ/GÖLOVA (Sivas), (DHA) - SİVAS'ın Gölova ilçesinde yapımı tamamlanan Öğretmenevi ve halı saha düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Öğretmenevinin bulunduğu alanda düzenlenen açılış programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habip Soluk, Semiha Ekinci, Gölova Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı.
Programda konuşan Vali Salih Ayhan, ilçelerinin hemen hemen tamamının öğretmen evlerinin yapıldığını ifade ederek, "Sivas eğitim alanında, fiziki anlamda olağanüstü iyileştirme gerçekleştirdi. Gölova ilçemiz, Sivas'ımızın küçük ölçekli bir ilçesidir. Sosyal donatıları bu ilçemizde donatmamız lazım. Özellikle bu tür ilçelerimizde öğretmen evlerimiz daha çok anlamlı oluyor" dedi.
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise 5 yıldızlı otel konforunda güzel bir öğretmen evinin Gölova ilçesine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu öğretme evimiz gibi, Koyulhisar, Doğanşar ve Zara ilçelerimizde de öğretmenevleri tamamlanmak üzere. Amacımız, buraya eğitim için gelen öğretmen kardeşlerimizin, 'nerede kalacağım' endişesini ortadan kaldırmak ve eğitim dışında başka bir sorunu olmaması için bu güzel mekanları onların hizmetine sunuyoruz. Tabiki diğer kamu görevlilerimiz de bu yerlerden faydalanıyor. Bu nedenle, devlet olarak bizler en iyi şartlarda görev yapmaları için elimizden gelen imkanları sunuyoruz. Onlardan isteğimiz güzel hizmetler versinler. Bizler onlar için gereken alt yapıyı sağlarız. Sivas, öğretmenevi anlamında, kendi komşu illeri arasında en iyi durumda. Ama daha yapmamız gerekenler var. Yeterki birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun. Bugün Gölova ilçemizde öğretmen evimiz ile birlikte, halı sahamızın da açılışını yapıyoruz. Tabi Gölova ilçemizde 2 tane de okul inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğretmenevi ve halı sahanın açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!