DAP projeleri hayata geçiriliyor

Güncelleme Tarihi:

DAP projeleri hayata geçiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 14:41

DAP projeleri hayata geçiriliyor

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Özel İdaresi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan ödenekle programa alınan küçük ölçekli sulama projelerin yapımları sürüyor. DAP bünyesinde, Suşehri Gökçekent, Doğanşar Çatpınar, merkez Tatlıcak ve Altınyayla Doğupınar sulama projeleri tamamlanırken, Suşehri Aksu tarımsal sulama projesinin ise devam ettiği açıklandı.
Özel İdare Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi ile tarımda kalite ve verimliliği artırarak kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Altınyayla İl Genel Meclisi Üyeleri Fehmi Çevik, Şerafettin Çoban, Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin ve teknik personeller birlikte Altınyayla ilçesine giderek yapımı tamamlanan Altınyayla Doğupınar Göleti Tarımsal Sulama Tesisinde incelemelerde bulundu. Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin yapımı tamamlanan Altınyayla Doğupınar Göleti sulama sistemi yenileme projesi hakkında bilgi verdi.
Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise, "İlimiz DAP kapsamında değişik bölgelerde beş adet sulama projesi ile tarım alanında önemli bir ivme kazandı. Bugün de Altınyayla ilçesi Doğupınar’da DAP’ın Sivas’ta ilk meyvesini verdiğini görüyoruz. Bundan dolayı da oldukça mutluyuz" dedi. Doğupınar köyünün tarımla ve hayvancılıkla geçimini sağladığını belirten Altınyayla İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Çoban, "Yaklaşık nüfusu 400 olan köyümüzde tarımın önemi oldukça büyük. Bu kapsamda göletin sulama sistemini kapalı sisteme çeviren, İdaremize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda buranın getireceği faydayı daha net göreceğiz" ifadelerini kullandı.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan ödenekle programa alınan küçük ölçekli tarımsal sulama projeleri kapsamında Sivas'ta toplam 2 milyon 415 bin lira ödenek ayrıldığı açıklandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!