CÜ'de işletmelere yönelik kurumsallaşma paneli

Güncelleme Tarihi:

CÜde işletmelere yönelik kurumsallaşma paneli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 15:44

CÜ'de işletmelere yönelik kurumsallaşma paneli

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Mühendislik Fakültesi tarafından KOSGEB destekli 'İşletmelerde Kurumsallaşma ve Büyüme' konulu panel düzenlendi.

CÜ, İnşaat Mühendisliği Bölümü kırmızı salonda gerçekleştirilen panele Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, öğretim elemanı Fuat Çamlıbel ve kentte faaliyet gösteren küçük ölçekli işletme sahipleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını yapan panel yöneticisi ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Sivas il temsilcisi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, panele Sivas sanayicilerinin ilgi göstermediğinden yakınarak, yapılacak panelin amacının, ziyaretlerde bulunulan iş yerlerindeki eksiklikler, ARGE ve projelerle ilgili bilgi vermek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şimşir, "Sivas'ta ASELSAN hassas optik fabrikası ve birkaç büyük fabrika dışındaki işletmelerin tamamı aile şirketi olduğunu biliyoruz. Aile şirketlerinin önündeki engelleri aşabilmeleri için de KOSGEB kapsamında yapılan desteklerden ve hazırlanan projelerden faydalanmaları gerekmektedir" dedi.

Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Fuat Çamlıbel ise, 'Aile şirketlerinin değişimi ve süreklilik' konusuna değindi. Çamlıbel, "Kurumsallaşmanın yanı sıra güvenilir bir kurum haline gelinmesi, müşterilerin güveninin alınması, şirketin yazılı kurallar içerisinde yönetilmesi gerekir fakat ilimizdeki ve ülkemizin birçok ilindeki işletmeler daha çok sistem ve kural dışı yönetiliyor" dedi.

Panelde 'Sanayiye yönelik KOSGEB destekleri' hakkında bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı bir kurum olduklarını belirterek, bütçelerinin devlet hazinesinden olduğunu, tamamen yerli bir kuruluş olduklarını söyledi. Ünal, hedef kitlelerinin KOBİ'ler olduğunu belirterek, KOSGEB desteklerinden yararlanan ve yararlanamayan sektörlerin hangileri olduğu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem ise panel sonrası söz alarak bağlı oldukları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın duyurusunu yineleyerek kamu kurumlarında ihaleye giren yerli firmalar yanında iki yabancı firma ile ortaklık yapabildiğini, yerli bir şirketle çalıştıklarında ise devlet desteği aldıklarını vurguladı.

Program sonrası katılımcılara CÜ Rektörü Prof. Dr Alim Yıldız tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!