Bayramda beslenmeye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bayramda beslenmeye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 10:53

Bayramda beslenmeye dikkat

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) - SİVAS'taki Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü uzmanı diyetisyen Çağla Katkat, Ramazan Bayramı'nda ölçüsüzce beslenmenin kilo alımına ve ciddi rahatsızlıklara yol açabileceği uyarılarında bulundu.
Ramazan Bayramı'nda yoğun beslenme programına girildiğini söyleyen CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü uzmanı diyetisyen Çağla Katkat, bayramda ölçüsüz besin tüketiminin hem sağlık açısından hem de kronik rahatsızlığı olan kişiler açısından risk taşıdığını belirtti. Ramazan ayında midenin küçülerek metabolizmanın yavaşladığını belirten Katkat, bayramda ölçüsüz beslenme sonucunda çok rahat kilo alınabileceğini söyledi. Ramazan Bayramı'nın önemli ana öğünün kahvaltı olduğunu söyleyen Katkat gün boyunca az ama sürekli yapılan ara öğünlerin faydalı olacağının altını çizerek şunları söyledi:
"Razaman Bayramı'nda düzgün beslenmek için ilk başta bizim için önemli olan ara öğün kahvaltıdır. Kahvaltıda yumurta, yağsız peynir, domates, salatalık, taze sıkılmış meyve suyu, kepekli ekmekle Ramazan da yavaşlamış olan metabolizmamızı canlandırmak için bir aracı olacaktır. Bu yüzden hafif bir kahvaltıyla başlanışması gerekir. Ramazan bayramında öğünlerimiz yine 5-6 öğün olması gerekir. Ramazandan sonra vücudumuzun yeniden 5-6 öğüne adapte olması için az ama sık sık beslenmemiz gerekir."
"TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT"
Bayramda tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Katkat şöyle dedi:
"Bayram da misafir olarak gittiğimiz yerler de bize tatlı yememiz konusunda ısrar edilebilir. Bir kere den iki kere den bişe olmaz diyerek sürekli bunları tüketmememiz gerekiyor. Tatlı tüketimin de sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Şekerli ve şerbetli tatlılara yönelmemeliyiz. Tatlılar boş kalori ve yoğun bir enerji içerdikleri için bunları yakmak çok zor oluyor. 0-12 arası çocuklarda bu boş kalori tüketimi çok fazla yaşanıyor. Büyüme ve gelişme çağında olan çocukların bu boş kalorilerden uzak durmaları gerekiyor. Diyabet ve tansiyon hastaları da içinde bulundukları bu süreçte normal diyetlerinden kesinlikle ayrılmamaları gerekir. Diyabet hastalarınında sütlü tatlı veya kuru meyve yemelerini öneriyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!