Başkan Aydın: Nüfus artışı sevindirici

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aydın: Nüfus artışı sevindirici
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 17:27

Başkan Aydın: Nüfus artışı sevindirici

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın, bugün açıklanan nüfus sayısına göre kent genelinde önceki yıla göre artış görülmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2016 Sonuçları' ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ta bir önceki yıla göre şehir merkezinde 7 bin genelde ise 2 bin 607 kişilik nüfus artış olduğuna dikkat çekti. 1950'lerden sonra Sivas'ın sürekli göç veren bir kent olduğuna dikkat çeken Aydın, "Adrese dayalı nüfus sayım sistemi ile birlikte gerçekçi sonuçlar ortaya çıkmaya başladı. Aralık ayı sonunda bir önceki yılın nüfusu tespit ediliyor ve Ocak ayı içerisinde de nüfus açıklanıyor. 2014 yılında Sivas merkez nüfus 319 binken, 2015 yılında bu rakam 329 bine çıktı" ifadelerini kullandı. Sivas merkez nüfusunun 335 bin 943 kişi olarak açıklandığını belirten Başkan Aydın, "Geçen yıl Sivas merkezde yaklaşık 9 bin 500 artış olurken il genelinde toplamda 4 bin 499 kişilik bir azalma söz konusuydu. Bu azalma bizim arzu etmediğimiz bir durumdu. Hedefimiz Sivas'ta azalmayı önce sıfırlamak sonra da artışa geçmesini sağlamaktı. Bu sene bizi mutlu eden sonuç il merkezinde 7 bin nüfus artışı olurken il genelinde toplamda 2 bin 607 artış olduğunu görüyoruz. Geçen yıl azalma olurken bu sene bu rakamın arttığını görüyoruz. Yerel gazetelerde gördüğüm bazı başlıklarda nüfusun azaldığı ifade edilmişti ama çıkan resmi rakamlar gösteriyor ki, bu anlamda TÜİK'in verilerinin de gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

'HEDEF BÜYÜYEN SİVAS'

Hedeflerinin Sivas'ı küçülen değil, büyüyen bir il konumuna getirmek olduğunu söyleyen Başkan Aydın, "Bunun için gerek hükümet gerekse yerel yönetimler olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl itibarıyla Sivas’ın toplam nüfusunun arttığını görüyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Başkan Aydın, nüfus artışında Sivas'ta yapılan alt ve üst yapı çalışmalarının etkili olduğunu belirterek, "Sivas'a Hilton yatırım yapıyor, AVM’miz açıldı, 2005 yılında toplam bin 200 kişi çalışan Organize Sanayi Bölgemizde bugün 10 bin kişi çalışıyor. İkinci organize sanayinin faaliyete girmesiyle birlikte bu rakam 20-30 bin kişiyi bulacak. Aynı zamanda sosyal faaliyet konusunda da ilimiz her geçen gün gelişiyor. İlimizde ikinci üniversitenin temelleri atılıyor. Sivas lojistik merkezi olacak. Bunlar nüfus artışı için önemli etkenlerdir" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!